ΚΟΣΜΟΣ

Στ. Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα πρέπει να εγκαταλείψει τη Γη στα επόμενα 1.000 χρόνια

Στ. Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα πρέπει να εγκαταλείψει τη Γη στα επόμενα 1.000 χρόνια
REUTERS

Η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη και πρέπει να βρει ένα άλλο μέρος να ζει εκτός του πλανήτη Γη αν θέλει να επιβιώσει, μέσα στα επόμενα 1.000 χρόνια.

Όπως υποστηρίζει ο θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, η καλύτερη πιθανότητα για να επιβιώσουμε ως είδος, είναι να φύγουμε από τον πλανήτη που μας φιλοξενεί και να δημιουργήσουμε αποικίες σε άλλους.

Μιλώντας στο Oxford University Union, ο Χόκινγκ τόνισε πως η ανθρωπότητα δεν θα επιβιώσει πάνω από 1.000 χρόνια στη Γη, εξαιτίας των φυσικών καταστροφών, της κλιματικής αλλαγής, των πυρηνικών και άλλων καταστροφικών παραγόντων.

«Παρόλο που η πιθανότητα καταστροφής του πλανήτη Γη σε ένα δεδομένο έτος είναι πολύ χαμηλή, όταν τα έτη αυτά προστεθούν γίνονται σχεδόν με βεβαιότητα τα επόμενα 1.000 ή 10.000 χρόνια», ανέφερε ο Χόκινγκ και πρόσθεσε:

«Μέχρι τότε θα πρέπει να επεκταθούμε στο διάστημα και σε άλλα αστέρια, έτσι ώστε μία καταστροφή στη Γη να μην σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας».

Εξάλλου η NASA στο πλαίσιο εξερεύνησης του διαστήματος, είναι ήδη σε αναζήτηση εξωπλανητών, οι οποίοι πιθανόν θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ανθρώπινη ζωή.

Ο Χόκινγκ, ωστόσο, έκλεισε με έναν ευχάριστο τόνο την ομιλία του: «Να θυμάστε να κοιτάτε ψηλά στα αστέρια και όχι κάτω στα πόδια σας. Προσπαθήστε να βγάζετε νόημα από αυτό που βλέπετε, αναρωτηθείτε τι κάνει το σύμπαν να υπάρχει. Να είστε περίεργοι».

Stephen Hawking says we've got about 1,000 years to find a new place to live

By Doug Criss, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ