Συμφωνία Ομπάμα-Ευρωπαίων ηγετών για συνέχιση της συνεργασίας στο ΝΑΤΟ
Πηγή: REUTERS/ KEVIN LAMARQUE

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν την Παρασκευή στο Βερολίνο ότι πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται, στο πλαίσιο των πολυμερών οργάνων όπως το ΝΑΤΟ και να προχωρήσουν με τη διατλαντική ατζέντα.

Διαβάστε επίσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία αυτή γίνεται μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως του επόμενου Αμερικανού προέδρου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τραμπ είχε επισημάνει ότι εάν η Ρωσία επιτίθετο σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, θα εξέταζε κατά πόσο η χώρα-στόχος είχε ανταποκριθεί στις αμυντικές της δεσμεύσεις, προτού παράσχει στρατιωτική βοήθεια.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να εργαστούν από κοινού για να προχωρήσουν με τη διατλαντική ατζέντα, ιδιαίτερα για τη σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, καθώς και στην εξασφάλιση διπλωματικής επίλυσης των συγκρούσεων στη Συρία και την ανατολική Ουκρανία», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Επιπλέον, επιβεβαίωσαν τη σημασία της συνεχούς συνεργασίας στο πλαίσιο των πολυμερών θεσμών, περιλαμβανομένου του ΝΑΤΟ», συνεχίζει η ανακοίνωση.


Διαβάστε επίσης

Έρευνα για τυχόν παρεμβάσεις από FBI ή υπ. Δικαιοσύνης στην καμπάνια του ζητά ο Τραμπ

Βούτσης: Ο πατριωτισμός δεν χρειάζεται επαγγελματίες

Γιατί η μέλισσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή «κατοικίδια» στη Γερμανία

Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο Σααρμπρίκεν