ΚΟΣΜΟΣ

Ζευγάρι υιοθέτησε πέντε παιδιά για να κερδίσει ανακαίνιση στο σπίτι του (pic & vid)

Ζευγάρι υιοθέτησε πέντε παιδιά για να κερδίσει ανακαίνιση στο σπίτι του (pic & vid)
Extreme makeover: Home Edition/Facebook

Ένα απάνθρωπο κόλπο χρησιμοποίησε ζευγάρι από την Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ για να κερδίσει μια μεγαλοπρεπή ανακαίνιση στο σπίτι του. Υιοθέτησε συνολικά πέντε παιδάκια, πήρε επιδόματα από το κράτος, συμμετείχε σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή και όταν έκλεισαν τα φώτα έδιωξε ένα ένα τα παιδιά από το σπίτι.

Η Ντεβόντα και ο Τζέιμς Φράιντεϊ δήλωσαν συμμετοχή στο δημοφιλές σόου «Extreme Makeover: Home Edition» και η αίτηση τους φάνηκε σαν την τέλεια περίπτωση που χρίζει βοηθείας. Οι γονείς επτά παιδιών, δύο βιολογικών και πέντε υιοθετημένων, στην αίτησή τους είχαν σημειώσει πως μετέτρεψαν το γκαράζ τους έτσι ώστε να φιλοξενήσει τα νέα μέλη της οικογένειας. Όμως η αλήθεια πίσω από την κατά τ’ άλλα θεάρεστη πράξη τους ήταν πολύ πιο σκοτεινή.

Σύμφωνα με δύο από το υιοθετημένα παιδιά, η απάτη τους ήταν πολύ έξυπνη, αλλά ιδιαίτερα σκληρή για τα ίδια. Τα πέντε παιδιά, ήταν όλα αδέλφια . Τότε το ζευγάρι εξέφραζε την θέλησή του να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα. «Ένιωθα σαν στο σπίτι μου», λέει ο Κρις, ένα από τα πέντε παιδιά. «Τους ένιωθα σαν την μαμά και τον μπαμπά μου. Τους αγαπούσα σαν να ήταν αληθινοί γονείς μου».

extreme makeover

(Extreme makeover: Home Edition/Facebook)

Η αδελφή του Καμάγια, 14 ετών όταν η οικογένεια συμμετείχε στην εκπομπή θυμάται την εμπειρία τους με χαρά, αλλά και λύπη παράλληλα. Το ταπεινό σπίτι των Φράιντεϊ μετατράπηκε σε μια πολυτελή έπαυλη οκτώ δωματίων. Ήταν όνειρο για την οικογένεια, αλλά το όνειρο πολύ γρήγορα τελείωσε για τα πέντε αδέλφια όταν έκλεισαν οι κάμερες.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια από την ανακαίνιση και τα πέντε παιδιά στάλθηκαν σε άλλα σπίτια με δικαιολογητικό κακή συμπεριφορά. Οι διωγμοί αρχικά είχαν προσωρινό χαρακτήρα αλλά τα παιδιά πολύ γρήγορα κατάλαβαν τι ακριβώς κρυβόταν πίσω από την έξωση τους.

Η Καμάγια και ο Κρις πλέον θεωρούν βέβαιο πως η οικογένεια τους υιοθέτησε απλά για να βγάζει χρήματα από το κράτος. «Τα αδέλφια μου ήταν πέντε ετών. Πως μπορεί να προκάλεσαν τόσα προβλήματα ώστε να τα διώξουν;».

«Μόνο αυτό ήθελαν, τα χρήματα. Μόνο τα χρήματα τους ενδιαφέρουν».

Η οικογένεια δεν σταμάτησε εκεί όμως. Η εκπομπή πέρα από το σπίτι χρηματοδότησε την μη κερδοσκοπική εταιρία που είχε στήσει με δωροεπιταγές και προϊόντα χιλιάδων δολαρίων που κανονικά θα έπρεπε να δοθούν σε φιλανθρωπίες. Αντ’ αυτού τα λεφτά χρησιμοποιήθηκαν για να γεμίσει το δικό τους σπίτι.

Το Channel 9 επιχείρησε να μιλήσει με το ζευγάρι για να μάθει και την δική του πλευρά της ιστορίας, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει. Όταν μάλιστα η Ντεβόντα είδε το συνεργείο του καναλιού να περιμένει μπροστά από την πόρτα της, έστριψε το νέο και πανάκριβο αμάξι της και έφυγε.

Τα αδέλφια ζουν ακόμη σε χωριστά σπίτια, όπως πληροφορεί το Channel 9. Η Καμάγια και ο Κρις τονίζουν που δεν είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν το επίθετο των Φράιντεϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ