ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια γιατί σκότωσε γιαγιά και θεία επειδή «του το είπε ο Σατανάς»

Ισόβια γιατί σκότωσε γιαγιά και θεία επειδή «του το είπε ο Σατανάς»
REUTERS/Russell Cheyne

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 21χρονος Κρίστοφερ Γουίλαν, που δήλωσε ένοχος για την δολοφονία της θείας του, Τζούλι Χιλ, 51 ετών και της γιαγιάς του Ρόουζ Χιλ, 75 ετών μη μπορώντας – όπως δήλωσε – να αντισταθεί στην «ακατανίκητη παρόρμηση» του να σκοτώσει.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του εξήγησε πως έβαλε τέλος στην ζωή των δύο γυναικών και υποστήριξε πως άκουσε την φωνή του ίδιου του Σατανά να τον καθοδηγεί καθώς προχωρούσε στην βίαιη πράξη στο σπίτι της θείας του στο Shirebrook, του Derbyshire στις 25 Φεβρουαρίου.

Η δικαστής μιλώντας στον κατηγορούμενο τόνισε πως αποτελεί «απειλή για την κοινωνία» και μπορεί να ξαναπροχωρήσει σε περαιτέρω φριχτές πράξεις.

«Και οι δύο ψυχίατροι συμφωνούν πως παραμένεις απρόβλεπτος και επικίνδυνος, ενώ έχεις ακόμη βίαιες τάσεις», είπε χαρακτηριστικά η δικαστής.

Ο κατηγορούμενος δεν υπέφερε από ψευδαισθήσεις, όμως άρχισε να χάνει την ψυχική του σταθερότητα λόγω της συχνής χρήσης κάνναβης.

Ο γιός της Τζούλι Χιλ, Λίαμ Πάρκερ, βρήκε το πτώμα της μητέρας του και μη μπορώντας να ξεπεράσει τον θάνατό της και την φριχτή εικόνα που συνάντησε όταν έφτασε στο σπίτι της, ψάχνοντας την με έναν φίλο του, αυτοκτόνησε τον Απρίλιο.

thimata

(Τα δύο θύματα. Πηγή: Derbyshire Police)

Ο 22χρονος σύμφωνα με την δικαστή βρήκε την μητέρα του μέσα σε μπανιέρα, προσπάθησε να την βγάλει από κει, αλλά είχε ήδη χάσει την ζωή της.

«Φώναξε και ο φίλος του τηλεφώνησε στην αστυνομία, που βρήκε την Ρόουζ στο κελάρι. Και αυτή ήταν νεκρή, φορώντας όλα της τα ρούχα», είπε η δικαστής.

Ένας εκ των ψυχιάτρων, που εξέτασαν τον κατηγορούμενο, αποκάλυψε πως του είπε ότι είχε πάει στο σπίτι των θυμάτων για να πάρει χρήματα, όμως ο «Σατανάς» πήγε εκεί για να σκορπίσει βία.

«Ο Σατανάς μου είπε ‘κάνε το – αυτός είναι ο τρόπος’. Μου φώναζε απλά σκάσε, απλά σκάσε», φαίνεται να είπε στον ψυχίατρο ο Γουίλαν.

whelan

«Δεν πιστεύω αυτό που έκανα. Γιατί ξεφορτώθηκαν την θανατική ποινή; Μου αξίζει ότι και αν πάθω», είπε ακόμη ο δολοφόνος.

(Ο δράστης. Πηγή: Derbyshire Police)

Η χρήση της κάνναβης χειροτέρευσε την ψυχική του υγεία. Ο έτερος ψυχίατρος της υπόθεσης εξέφρασε στο δικαστήριο την πίστη του πως ο Γουίλαν υπέφερε από ιδεοληπτικές διαταραχές, που μείωσαν τον αυτοέλεγχο του.

Ο ψυχίατρος είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Γουίλαμ υπέφερε από άγχος για πολλά χρόνια. Ανέπτυξε βίαιες ψυχωτικές σκέψεις από μικρή ηλικία. Ήξερε ότι η κάνναβη έκανε την κατάστασή του χειρότερη, όμως δεν σταμάτησε την χρήση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ