ΚΟΣΜΟΣ

Τρίχρονος κάνει βουτιά στο «απέραντο γαλάζιο» χωρίς οξυγόνο

Τρίχρονος κάνει βουτιά στο «απέραντο γαλάζιο» χωρίς οξυγόνο
Youtube

Ο Fedor Afonasiev γεννήθηκε μέσα στη θάλασσα. Ενώ άλλα αγόρια στην ηλικία του παίζουν με αυτοκινητάκια αυτός βουτά χωρίς οξυγόνο σε βάθος που πλησιάζει τα δέκα μέτρα.

 

Με τα κατορθώματά του διεκδικεί τον τίτλο του μικρότερου δύτη στον κόσμο αφού είναι μόλις τριών ετών.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τον μπόμπιρα να βουτά στη Blue Hole, μια υποβρύχια καταβόθρα στην Ερυθρά Θάλασσα, άλλοτε μόνος του κι άλλοτε στην πλάτη των γονιών του.

Το βίντεο κατέγραψε ο επαγγελματίας δύτης Alexey Molchanov. «Το πρότζεκτ του Fedor έμοιαζε τόσο φυσικό όταν τον είδα μέσα στο νερό», λέει ο Alexey στη Daily Mail. «Βλέπω ένα παιδί που βλέπει τι κάνουν οι γονείς του και με τρόπο φυσικό ακολουθεί το πάθος τους», τόνισε.

«Δεν πιέζουμε τον Fedor, κάνει αυτό με το οποίο νιώθει άνετα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε παιδί που κάνει κάποια δραστηριότητα κρατώντας την αναπνοή του», εξηγεί, «πιστεύουμε πως η ελεύθερη κατάδυση πρέπει να είναι διασκεδαστική για τα παιδιά. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τον Fedor δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο καλά είναι κάτω από το νερό και αυτό τους κινητοποιεί να αρχίσουν να μαθαίνει ελεύθερη κατάδυση».

Οι γονείς του Fedor είναι εκπαιδευτές καταδύσεων και έτσι εξηγείται η εξοικείωση που έχει ο μικρός με την θάλασσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ