ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κόρη μεταναστών η νέα πρέσβειρα στον ΟΗΕ

ΗΠΑ: Κόρη μεταναστών η νέα πρέσβειρα στον ΟΗΕ
REUTERS/Gary Cameron

Την κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χάλεϊ (Nikki Haley), επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ ως νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Η 44χρονη Χάλεϊ είναι κόρη Ινδών μεταναστών, έχει σπουδάσει νομική, είναι η πρώτη κόρη μεταναστών που εξελέγη κυβερνήτης στη Νότια Καρολίνα αλλά και η πρώτη γυναίκα στην οποία ανατίθεται επίσημος ρόλος υπό τον Τραμπ.

Αυτή τη στιγμή είναι η νεότερη κυβερνήτης των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ έχει χαρακτηριστεί ως το "ανερχόμενο" αστέρι των Ρεπουμπλικανών. Κατά την προεκλογική εκστρατεία η ίδια δεν είχε ταχθεί ούτε υπέρ του Τραμπ, ούτε της Χίλαρι Κλίντον ωστόσο, είχε στηρίξει τον Τεντ Κρουζ στην κούρσα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Αξίζει να σημεωθεί ότι η επιλογή της Χάλεϊ αποτελεί ήδη για πολλούς έκπληξη λόγω της ρητορικής του κ. Τραμπ κατά των μεταναστών. Από την άλλη πλευρά, τα αμερικανικά ΜΜΕ εκφράζουν ερωτήματα για την απειρία της 44χρονης σε θέματα εξωτερικών σχέσεων και διπλωματίας, καθώς η θέση που καλείται να αναλάβει είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητη» για τις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το CNNi, που επικαλείται πηγή από το στενό περιβάλλον του νέου πλανητάρχη, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από τον νέο πλανητάρχη το απόγευμα της Τετάρτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ