ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Και το όνομα αυτών… «Φου Φενγκ» και «Φου Μπαν»

Αυστρία: Και το όνομα αυτών… «Φου Φενγκ» και «Φου Μπαν»
Reuters

Τρεις και πλέον μήνες μετά τη γέννησή τους, τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου της Βιέννης, καρπός μιας σπάνιας φυσικής σύλληψης από ζώα σε συνθήκες αιχμαλωσίας, βαπτίστηκαν: ονομάζονται πλέον «Φου Φενγκ» και «Φου Μπαν».

Τα δύο μικρά θηλαστικά μεγαλώνουν, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, μέσα στην κοιλότητα ενός δέντρου του ζωολογικού κήπου. Τα βίντεο της καθημερινότητάς τους μέσα στο δένδρο, που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από τον ζωολογικό κήπο της Βιέννης, συνάρπασαν την κοινότητα των θαυμαστών των πάντα που κινητοποιήθηκε προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήχθη για να επιλεγεί το όνομα του αρσενικού.

Κι αυτό είναι το όνομα «Φου Μπαν» (Χαρούμενος Σύντροφος) που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους των περίπου 120.000 χρηστών που συμμετείχαν στην διαδικασία.

Από την άλλη ο ζωολογικός κήπος επέλεξε το όνομα του θηλυκού: «Φου Φενγκ» (Χαρούμενος Φοίνικας), το πτηνό που αποτελούσε έμβλημα των αυτοκρατόρων στις κινεζικές δυναστείες.

Ακολουθώντας την κινεζική παράδοση, στα μωρά δόθηκε όνομα 100 ημέρες μετά τη γέννησή τους, καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας στα νεογέννητα πάντα φθάνουν έως και το 50%. Τα ζώα, τα οποία ζύγιζαν 100 γραμμάρια όταν γεννήθηκαν, έχουν σήμερα βάρος 5 κιλών και πυκνή ασπρόμαυρη γούνα.

Οι γονείς τους, τους οποίους έχει δανείσει η Κίνα από το 2003, η μητέρα Γιανγκ Γιανγκ και ο Λονγκ Χουί, ο πατέρας, και οι δύο ηλικίας 16 ετών, έχουν ήδη αποκτήσει τρία πάντα. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που απέκτησαν δίδυμα, ένα φαινόμενο ακόμα σπανιότερο δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος δεν εφαρμόζει τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ