ΚΟΣΜΟΣ

Χάκερς έκλεψαν τα στοιχεία 134.386 μελών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Χάκερς έκλεψαν τα στοιχεία 134.386 μελών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
EPA/ CIRO FUSCO

Πρόσβαση σε «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα 134.386 νυν και πρώην μελών του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού απέκτησαν χάκερς, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Ονοματεπώνυμα, αριθμοί φορολογικού μητρώου και άλλα προσωπικά στοιχεία ανθρώπων που υπηρέτησαν ή υπηρετούν ακόμη στο Πολεμικό Ναυτικό, βρίσκονται στα χέρια αγνώστων, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκαν σε παράνομες δραστηριότητες.

Οι χάκερς απέσπασαν τα προσωπικά στοιχεία των μελών του αμερικανικού Ναυτικού μέσω του φορητού υπολογιστή ενός εργαζομένου εταιρείας που είχε αναλάβει ένα έργο για το Ναυτικό, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία ενημέρωσε το Ναυτικό για την παραβίαση του φορητού υπολογιστή του υπαλλήλου της στις 27 Οκτωβρίου κι έκτοτε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ενημερώσει όλους εκείνους που έπεσαν θύματα των χάκερς.

Το Ναυτικό αντιμετωπίζει ως «εξαιρετικά σοβαρό» το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως τόνισε σε δήλωσή του και ο προϊστάμενος του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος, Ρόμπερτ Μπερκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ