Απορρίπτει το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων η Άγκυρα
Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν, σήμερα Πέμπτη, να διακοπούν προσωρινά οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.
Όπως δήλωσε ο τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις υποθέσεις της ΕΕ: «Η ψήφος των ευρωβουλευτών υπέρ της προσωρινής διακοπής των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την ΕΕ παραβιάζει θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες», και πρόσθεσε πως «η Τουρκία δεν παίρνει στα σοβαρά την ψηφοφορία αυτή».
Οι δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ έγιναν αφού οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν ένα μη δεσμευτικό αίτημα για το συμβολικό πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών που διαρκούν ήδη 11 χρόνια, εξαιτίας της «δυσανάλογης» αντίδρασης της Άγκυρας στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
Ο Τσελίκ είπε ακόμα πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν βλέπει τα σημαντικά όταν ασχολείται με την Τουρκία και πως θα πρέπει να προσέχει πώς μιλάει όταν αναφέρεται στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κακοκαιρία: Νεκρός άνδρας στην Κομοτηνή, πλημμύρες στην Πελοπόννησο - Πού «χτυπά» σήμερα (vids&pics)
08:45
Τζέικομπ Ελόρντι: «Εξάσκησα τη βόρεια προφορά μου στο μπάνιο»
08:32
Αυξημένη κίνηση στην Περιφερειακή Υμηττού λόγω τροχαίου - «Σημειωτόν» σε Κηφισό και Αττική Οδό (χάρτης)
08:24
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας το Σαββατοκύριακο
08:15