ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Βρέθηκαν 32 πτώματα και 9 κρανία σε ομαδικούς τάφους

Μεξικό: Βρέθηκαν 32 πτώματα και 9 κρανία σε ομαδικούς τάφους
twitter / newsAnglrWorld

Τριάντα δύο πτώματα και εννέα ανθρώπινα κρανία εντόπισαν οι μεξικανικές Αρχές σε ομαδικούς τάφους, στην πολιτεία Γκερέρο που εδώ και χρόνια μαστίζεται από «πόλεμο» ανάμεσα σε καρτέλ ναρκωτικών.

Τα ανθρώπινα αυτά υπολείμματα εντοπίστηκαν από την Τρίτη ως την Πέμπτη, σε 17 ομαδικούς τάφους, σε έναν λόφο του χωριού Ποκαχούικο.

«Η ανακάλυψη αυτή είναι φριχτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της πολιτείας Ρομπέρτο Άλβαρες, διευκρινίζοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι τα πτώματα ανήκουν σε 31 άνδρες και μία γυναίκα.

Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της πολιτείας Γκερέρο για να ταυτοποιηθούν, συμπλήρωσε ο Άλβαρες.

Αφού έλαβαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, οι Αρχές εντόπισαν επτά πτώματα την Τρίτη, πέντε την Τετάρτη και τα υπόλοιπα την Πέμπτη σε διαφορετικές καταστάσεις αποσύνθεσης, με κάποια εξ αυτών να έχουν ήδη μουμιοποιηθεί.

Στην περιοχή βρήκαν επίσης έναν αιχμάλωτο, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οχήματα και ένα ψυγείο το οποίο περιείχε τέσσερα ανθρώπινα κρανία τα οποία ενδέχεται να ανήκουν σε κάποιες σορούς που έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και οι οποίες είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο χωριό Τίξτλα της πολιτείας Γκερέρο, σύμφωνα με τον Άλβαρες.

Οι έρευνες συνεχίζονται στον λόφο αυτό που βρίσκεται σε μια περιοχή για τον έλεγχο της οποίας αντιπαρατίθενται δύο καρτέλ ναρκωτικών, οι λος Αρντίγος και οι λος Ρόχος.

Η πολιτεία Γκερέρο, όπου παράγεται μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και παπαρούνας που προορίζεται για τις ΗΠΑ, είναι μια από τις πολιτείες του Μεξικού που πλήττεται περισσότερο από τη διαφθορά και τη βία μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.

«Η παπαρούνα καλλιεργείται σε πολλούς αγρούς στη Γκερέρο και η τιμή της παγκοσμίως αυξάνεται, εξαιτίας της αύξησης της χρήσης ηρωίνης στις ΗΠΑ», εξηγεί ο Άλβαρες, γεγονός που τροφοδοτεί την «ανελέητη» μάχη μεταξύ των καρτέλ.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία αυτή: δέκα δολοφονήθηκαν στο Ακαπούλκο, πρώην τουριστικό θέρετρο που πλέον θεωρείται πρωτεύουσα του εγκλήματος στο Μεξικό.

Εννέα πτώματα ανδρών εντοπίστηκαν την Κυριακή στην Τίξτλα, εκ των οποίων τα πέντε ήταν διαμελισμένα και τα άλλα τέσσερα βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια και τα πόδια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και περισσότεροι από 28.000 αγνοούνται στο Μεξικό από το 2006, όταν οι Αρχές της χώρας κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ