ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κινέζος φύλακας άγγελος ανθρώπων που θέλουν να αυτοκτονήσουν

Ο Κινέζος φύλακας άγγελος ανθρώπων που θέλουν να αυτοκτονήσουν

Κάθε Σαββατοκύριακο τα τελευταία 13 χρόνια ο Κινέζος Chen Si παίρνει το σκουτεράκι του και πηγαίνει στο πιο πολυσύχναστο σημείο αυτοκτονιών της Κίνας.

 

Ο 48χρονος άνδρας θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο φύλακας άγγελος ανθρώπων που έχουν αυτοκτονικές τάσεις και επιθυμούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Εκτιμάται πως έχει σώσει πάνω από 320 ανθρώπους τα τελευταία 13 χρόνια ενώ περιπολεί για απόπειρες αυτοκτονίας πάνω από τη γέφυρα του ποταμού Yangtze River που συνδέει τΙς περιοχές Pukou με το Xiaguan στο Nanjing.

3AB1FECA00000578 3968696 image a 7 1480075264672

Σύμφωνα με τον Chen Si οι άνθρωποι επιχειρούν να αυτοκτονήσουν για πολλούς λόγους, όπως εθισμός στο τζόγο, ενδοοικογενειακή βία, επιχειρηματική αποτυχία, απάτη ή απογοήτευση από μια ερωτική σχέση. Τάσεις αυτοκτονίας δεν έχουν μόνο οι φτωχοί άνθρωποι, αλλά και πολλοί πλούσιοι, σημειώνει.

Ο Chen Si ίδρυσε, κάτι που αποκαλεί «πνευματικό σπίτι» σε ένα οίκημα που νοικιάζει από το 2006. Διαθέτει δύο δωμάτια, με τέσσερα μονά κρεβάτια, και κοστίζει στον Chen Si 1.000 γιουάν τον μήνα. Ο 48χρονος εργάζεται για μια εταιρεία logistics με μισθό περίπου 4.000 γιουάν, τα μισά εκ των οποίων πηγαίνουν στις προσπάθειες του να σώσει τους ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ