ΚΟΣΜΟΣ

Άστεγος έχει φτιάξει «σπίτι Παράδεισο» κάτω από αυτοκινητόδρομο (vid)

Άστεγος έχει φτιάξει «σπίτι Παράδεισο» κάτω από αυτοκινητόδρομο (vid)

«Έχετε μπει στο μονοπάτι του Παραδείσου» λέει ο 59χρονος άστεγος Ceola Waddell Jr. υποδεχόμενος όσους μπαίνουν στην αυτοσχέδια γωνιά που έχει φτιάξει κάτω από αυτοκινητόδρομο του Λος Άντζελες.

Σε βίντεο που έχει πάνω από 1.5 εκατομμύρια views ο κύριος Waddell ξεναγεί τους καλεσμένους του στο κατάλυμα του, που έχει δύο τουαλέτες, δύο ψυγεία, τα οποία λειτουργούν ως τζακούζι όταν γεμίζουν νερό, ένα κρεβάτι για τους φιλοξενούμενους αλλά και γωνιά για σνακ.

Υπάρχει ένα ακόμη κρεβάτι με ουρανό, πλήρες εξοπλισμένο σαλονάκι αλλά και κουβέρτες και σεντόνια σε ζεβρέ αποχρώσεις. Όποιος θέλει να κοιμηθεί σε ένα από τα επιπλέον κρεβάτια του πρέπει να πληρώσει 25 δολάρια την εβδομάδα ή 10 δολάρια την βραδιά.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος τράβηξε το βίντεο και η κυρία που το ανέβασε στο Facebook της δεν έχει βρεθεί για να απαντήσει.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, πολλοί εξ αυτών που έμαθαν για το σπίτι/ξενοδοχείο του Waddell έτρεξαν να το δουν με τα μάτια τους. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα είπε πως του αρέσει ο ενθουσιασμός για τις διακοσμητικές του ικανότητες, αλλά δεν καταλαβαίνει την μανία του κοινού να δει το κατάλυμά του.

«Δεν αφήνω την πόλη να με παρασύρει στο προφίλ που έχει για τους αστέγους, ότι πρέπει να ζουν σε χαρτόνια», τόνισε.

Ο Waddell ζει εκεί το τελευταίο εξάμηνο και πολλές ήταν οι φορές που οι υπηρεσίες υγείας της πόλης έχουν διαλύσει το σπίτι του.

Μετά το βίντεο υπήρξε ακόμη μια επιχείρηση κατά του σπιτιού του. Συνεργεία αφαίρεσαν ένα ψυγείο, που ήταν – σύμφωνα με τους ίδιους – γεμάτο «σαπισμένο φαγητό». Ακόμη έβγαλαν από το σημείο «εκρηκτικές ύλες».

Είναι άγνωστο αν μέρος ή ολόκληρο το σπίτι του παραμένει στη σημείο σήμερα. Η εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών υγείας, Elena Stern είπε στην εφημερίδα πως η πόλη έχει προσφέρει στον Waddell υπηρεσίες που δίνονται σε αστέγους, συμπεριλαμβανομένου ενός προσωρινού σπιτιού, αλλά αρνήθηκε.

Ο ίδιος ο άστεγος πάντως είπε πως θέλει ένα σπίτι. Αναγνώρισε τους κινδύνους της ζωής κάτω από τον δρόμο και αποκάλυψε πως κάποτε τον είχαν ληστέψει με όπλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ