ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε Πανεπιστήμιο του Οχάιο (pics&vid)

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε Πανεπιστήμιο του Οχάιο (pics&vid)
CNN

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter από τον λογαριασμό του Πανεπιστημίου, ένοπλος εισέβαλε στις εγκαταστάσεις και άρχισε να πυροβολεί. Τουλάχιστον εννέα τραυματίες εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Νεκρός ο δράστης σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. 

Το πανεπιστήμιο συμβούλεψε αρχικά τους μαθητές «να τρέξουν, να κρυφτούν και να παλέψουν» και να κατευθυνθούν προς το βόρειο κομμάτι της πανεπιστημιούπολης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εννέα άτομα έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής και το ένα εξ αυτών φέρεται να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, καθώς επίσης αρκετά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Περαιτέρω πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη και τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει γνωστές.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του News_Executive στο Twitter, η αστυνομία κατάφερε να σκοτώσει έναν δράστη και να αναζητά και δεύτερο.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο News_Executive ότι ακούστηκε συναγερμός για πυρκαγιά και οι φοιτητές εκκένωσαν σε δευτερόλεπτα τις αίθουσες. Στη συνέχεια, ο δράστης κατευθύνθηκε αρχικά με το ΙΧ του προς το μέρος ομάδας ατόμων που μόλις είχαν βγει από το κτίριο και αφού προσπάθησε πρώτα να τους τραυματίσει με μαχαίρι, στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Στις 11.35 το πρωί, τοπική ώρα (18.35 ώρα Ελλάδος) η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο χώρος είναι πλέον ασφαλής, εντούτοις ακυρώθηκαν όλα τα μαθήματα και το πανεπιστήμιο πρόκειται να παραμείνει κλειστή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ