ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση Μπ. Τζόνσον για κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι

Έκκληση Μπ. Τζόνσον για κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι
REUTERS/Justin Tallis/Pool

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ζήτησε να εφαρμοστεί «αμέσως μια κατάπαυση του πυρός» στο Χαλέπι, καλώντας τη Ρωσία και το Ιράν να αξιοποιήσουν την επιρροή τους στη συριακή κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί μια «ανθρωπιστική καταστροφή».

Οι αντάρτες έχουν χάσει το ένα τρίτο των προπυργίων τους στο ανατολικό Χαλέπι, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έχουν εξαπολύσει μια ευρεία χερσαία και αεροπορική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε την 15η Νοεμβρίου.

«Η επίθεση ενέχει τον κίνδυνο μιας ανθρωπιστικής καταστροφής» επισήμανε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας σε ένα δελτίο Τύπου.

«Καλώ εκείνους που έχουν μια επιρροή στη συριακή κυβέρνηση, ιδίως τη Ρωσία και το Ιράν, να την χρησιμοποιήσουν για μπει ένα τέλος στην καταστροφική επιχείρηση στο ανατολικό Χαλέπι» προστίθεται.

«Χρειαζόμαστε να τεθεί σε ισχύ μια άμεση κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι» επέμεινε ο Μπόρις Τζόνσον, που ζητά επιπλέον οι «αμερόληπτοι» ανθρωπιστικοί φορείς να έχουν «άμεση πρόσβαση» στους «ευάλωτους αμάχους που φεύγουν για να σωθούν από τις μάχες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ