ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία κατασκευάζει υπερ-πύραυλο για τη δημιουργία βάσης στο φεγγάρι

Η Ρωσία κατασκευάζει υπερ-πύραυλο για τη δημιουργία βάσης στο φεγγάρι
Reuters/ Shamil Zhumatov

Έναν υπερ-πύραυλο οι διαστάσεις και οι προδιαγραφές του οποίου θα είναι ικανές να στηρίξουν τη μεταφορά των απαιτούμενων υλικών για τη δημιουργία βάσης στο φεγγάρι, κατασκευάζει η Ρωσία.

Την είδηση αποκάλυψε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ITAR-TASS) ο οποίος τόνισε ότι το πράσινο φως για το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα άναψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Για τις ανάγκες του σχεδίου αυτού θα χρειαστεί να κατασκευάσουμε έναν σούπερ πύραυλο, με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές από εκείνες που έχουν όσοι έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα», τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός στο ITAR-TASS.

Η βάση στον δορυφόρο της Γης αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση ενός σχεδίου, το οποίο προβλέπει την ίδρυση ολόκληρης αποικίας εκτός πλανήτη, με μόνιμους κατοίκους. Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, η βάση αυτή θα πρέπει να είναι προσβάσιμη και κατοικήσιμη

Το εν λόγω σχέδιο εκπονήθηκε το 2014 ωστόσο για διάφορους λόγους δεν προωθήθηκε.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο πρώτος κοσμοναύτης που θα μετοικήσει μόνιμα στο φεγγάρι, θα είναι το 2031, δηλαδή σε 15 χρόνια από σήμερα. Οι πτήσεις για τη μεταφορά των υλικών, θα ξεκινήσουν το 2026.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ