ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Αναθεωρείται ο αριθμός των νεκρών στο δυστύχημα της Τσαπεκοένσε

Κολομβία: Αναθεωρείται ο αριθμός των νεκρών στο δυστύχημα της Τσαπεκοένσε
Φίλαθλοι της Τσαπεκοένσε Fans στο στάδιο Arena Conda του Τσαπέκο (Chapeco) της Βραζιλίας, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 REUTERS/Paulo Whitaker

Για εβδομήντα έναν νεκρούς και έξι επιζώντες, στο δυστύχημα του αεροσκάφους που μετέφερε τη βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense, έκαναν λόγο οι αρχές της Κολομβίας, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον απολογισμό που είχαν ανακοινώσει.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επέτρεψαν να βρεθούν 71 θύματα και έξι επιζώντες», ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD).

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός κατέγραφε 75 νεκρούς ανάμεσα σε 81 επιβάτες.

Όμως, οι επιβαίνοντες ήταν τελικά 77, καθως τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονταν στον κατάλογο των επιβατών δεν είχαν ανέβει στο μοιραίο αεροσκάφος.

Πρόκειται για τους:

  • Λουτσιάνο Μπουλιγκόν, δήμαρχος της πόλης Σαπέκο, όπου εδρεύει η Σαπεκοένσε,
  • Πλίνιο Νες Φίλιο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας,
  • Γκέλσον Μερίζιο, πρόεδρος της νομοθετικής συνέλευσης της Σάντα Καταρίνα (η ευρύτερη περιοχή στην οποία ανήκει η Σαπέκο),
  • Ιβάν Ανολέτο, δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Super Conda.

Νωρίτερα ο Λουίς Πέρες Γκουτιέρες, ο κυβερνήτης της επαρχίας της Κολομβίας, όπου σημειώθηκε η συντριβή του αεροσκάφους, είχε ανακοινώσει πως βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά.

Κατά τη διάρκεια του μηνύματός του, με το οποίο κήρυσσε έκτακτη ανάγκη στις 05:00 (ώρα Ελλάδας) τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, ο πιλότος του αεροσκάφους της βολιβιανής αεροπορικής εταιρείας Lamia έκανε λόγο για «βλάβες στα ηλεκτρικά συστήματα».

Το αεροσκάφος τύπου BAe 146 (British Aerospace 146), μιας βελτιωμένης εκδοχής του Avro RJ), είχε τεθεί σε υπηρεσία το 1999.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ