ΚΟΣΜΟΣ

Πόσο κοντά σε πυρηνικά όπλα ζείτε; (Pics+Vid)

Πόσο κοντά σε πυρηνικά όπλα ζείτε; (Pics+Vid)
EPA

Αν ζείτε νότια του Ισημερινού τότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, δεν είστε κοντά σε πυρηνικά όπλα. Όλοι οι άλλοι, καλό είναι να έχετε τον νου σας.

Το Spoild ανέβασε φωτογραφία που δείχνει αναλυτικά τις χώρες του κόσμου που έχουν στις «αποθήκες» τους πυρηνικά όπλα. Όλες οι πράσινες περιοχές είναι απολύτως ασφαλείς, οι κόκκινες πάλι εμπνέουν ανησυχία.

Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, είναι μερικές από τις χώρες που έχουν πυρηνικό πρόγραμμα. Σαν να μην ήταν ήδη τρομακτικό το ότι υπάρχει στην χώρα κάτι τέτοιο, ο τρόπος φύλαξης των όπλων αυξάνει τον φόβο.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με βίντεο του RealLifeLore, υπάρχουν δέκα πολιτείες που φυλάσσουν τα όπλα. Μερικές από τις εγκαταστάσεις είναι σε απόσταση αναπνοής από κατοικήσιμες περιοχές, όπως παραδείγματος χάριν στο Σιάτλ, όπου οι κάτοικοι ζουν σε απόσταση 18 μιλίων από τα πυρηνικά, το Κάνσας Σίτι, σε απόσταση 55 μιλίων, το Ντένβερ, σε απόσταση 77 μιλίων.

no nukes

Στην Ευρώπη τα πυρηνικά είναι μοιρασμένα σε όλη την ήπειρο και πόλεις όπως το Λονδίνο, η Βενετία, το Μιλάνο, οι Βρυξέλλες και το Ρότερνταμ είναι σε ακτίνα 50 μιλιών από αυτά.

Το ακόμη πιο τρομακτικό στοιχείο είναι το πόσο συχνά χάνονται τα πυρηνικά όπλα. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν χάσει περισσότερα από 50. Μερικοί ελπίζουν πως θα είναι στον πάτο της θάλασσας, αλλά ορισμένες έχουν βρεθεί κοντά σε μεγάλες πόλεις.

nukes

πηγή φωτογραφιών: Spoild

ΔΗΜΟΦΙΛΗ