ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερό συγκαλεί διεθνή σύνοδο στο Παρίσι για τη Συρία

Ο Ερό συγκαλεί διεθνή σύνοδο στο Παρίσι για τη Συρία
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή σύνοδο για της Συρία συγκαλεί στο Παρίσι ο ΥΠΕΞ Ζαν-Μαρκ Ερό, ανακοινώνοντας ότι θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου και θα συμμετέχουν δυτικές και αραβικές χώρες που "αρνούνται τη λογική του ολοκληρωτικού πολέμου".

Όπως είπε:

Θα συγκαλέσω στις 10 Δεκεμβρίου στο Παρίσι τις ευρωπαϊκές και τις αραβικές χώρες και τις ΗΠΑ, που στηρίζουν μια πολιτική λύση στη Συρία και αρνούνται αυτή τη λογική του ολοκληρωτικού πολέμου. Ήρθε ο καιρός να ξυπνήσει η διεθνής κοινότητα γιατί μπροστά στα μάτια μας ξεδιπλώνεται μια τραγωδία.

Το περιβάλλον του υπουργού ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ότι η σύνοδος αυτή θα γίνει σε υπουργικό επίπεδο.

Στο ανατολικό Χαλέπι, χιλιάδες άμαχοι φεύγουν για να γλιτώσουν από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς καθώς οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προωθούνται και οι αντάρτες χάνουν έδαφος. Ο ΟΗΕ μάλιστα καταδίκασε την Τρίτη την "κόλαση" που ζουν οι κάτοικοι της πόλης.

"Εμείς δεν είμαστε συνεργοί του Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν τον αντιμετωπίζουμε με προσήνεια", συνέχισε ο ΥΠΕΞ, απαντώντας (χωρίς τον να κατονομάσει) στον Φρανσουά Φιγιόν, τον υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα πρέπει να υπάρξει διάλογος "με όλους" στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Άσαντ, σημειώνει το ΑΠΕ.

"Ίσως ορισμένοι να πιστεύουν ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ προστατεύει τις μειονότητες όμως σήμερα αυτό που κάνει, είναι η καταστροφή ενός ολόκληρου άμαχου πληθυσμού", κατέληξε ο Ερό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ