ΚΟΣΜΟΣ

Η «Πράσινη Κυρία» της Νέας Υόρκης: Η γυναίκα που ζει «βουτηγμένη» στο πράσινο (pics&vid)

Η «Πράσινη Κυρία» της Νέας Υόρκης: Η γυναίκα που ζει «βουτηγμένη» στο πράσινο (pics&vid)
Youtube

Την τελευταία εικοσαετία η Elizabeth Eaton Rosenthal, καλλιτέχνης που ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, φοράει από την κορυφή ως τα νύχια διάφορες αποχρώσεις του πράσινου. Για εκείνη το πράσινο είναι το πιο χαρούμενο και αισιόδοξο χρώμα στον κόσμο και δεν μπορεί να φανταστεί κανένα άλλο πάνω της.

Η «Πράσινη Κυρία του Carroll Gardens», όπως είναι ευρέως γνωστή η Elizabeth, πάντα αρεσκόταν στους πειραματισμούς. Κάποια στιγμή στη ζωή της φορούσε μόνο φορέματα του 1930, πριν προχωρήσει σε μονοχρωμίες, όπως το ασημί, το ροζ, το μωβ και το μπλε. Αυτά μέχρι να φτάσει στο πράσινο, που δεν έχει βαρεθεί, παρότι το φορά για είκοσι χρόνια.

Το πάθος της για το χρώμα ξεκίνησε με μικρές πινελιές, όπως το μανό ή μια τούφα στα μαλλιά, αλλά σύντομα κατέλαβε όλο της το είναι. Τα μαλλιά, τα ρούχα, τα νύχια, τα πάντα της είναι πράσινα.

«Ποτέ δεν το προγραμμάτισα όλο αυτό», είπε μιλώντας στους The New York Times. «Δεν είναι ψύχωση. Συνέβη φυσικά. Πάντα χρησιμοποιούσα χρώματα, τα συνέλεγα. Ίσως φταίει το ότι μεγάλωσα στην Νέα Σκωτία, και όταν μετακόμισα στην Νέα Υόρκη μου έλειπε να έχω πράσινο γύρω μου».

Elizabeth

Το χρώμα την κάνει ευτυχισμένη και την βοηθά να αντιμετωπίσει τις καθημερινές προκλήσεις, γι΄ αυτό και δεν θέλει να το αλλάξει ποτέ με τίποτα άλλο.

Elizabeth1

«Είναι το πιο αισιόδοξο χρώμα στον κόσμο για μένα». «Με κάνει χαρούμενη. Μπορεί να ξυπνήσεις πολύ δυστυχισμένος ένα πρωί και μετά ντύνεσαι και γίνεσαι όλη πράσινη και είναι υπέροχο».

«Το κάνω και για τους άλλους», λέει η Elizabeth εξηγώντας ότι το χρώμα βοηθά και τους γύρω της να αισθάνονται καλύτερα. «Μου αρέσει να κάνω χαρούμενο τον κόσμο. Και τα παιδιά. Δεν ήμουν πολύ κοινωνικός άνθρωπος. Αλλά χαιρετώ όλους όσοι μου μιλούν και μου αρέσει πάρα πολύ. Τα μικρά παιδιά το λατρεύουν».

«Ταξιδεύω μαζί της», παραδέχεται ο σύζυγος της Dylan. «Μας φωνάζουν από τα αυτοκίνητα, τα παιδιά μαζεύονται γύρω της στο τρένο και οι τουρίστες την βγάζουν φωτογραφίες».

Elizabeth2

Αλλά το να φοράς μόνο πράσινα ρούχα, δεν είναι εύκολο, ειδικά αν το κάνεις τα τελευταία 20 χρόνια. Όταν δεν βρίσκει τα αγαπημένα της ρούχα σε πράσινο, τα βάφει, ξεπερνάει κάθε δυσκολία για να φτάσει στον σκοπό της. Ακόμη και το σπίτι της είναι πράσινο.

Η μπροστινή πόρτα, τα σεντόνια, οι κουρτίνες, οι καρέκλες ακόμη και τα πιάτα, τα προϊόντα υγιεινής, είναι όλα πράσινα. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν περιτριγυρίζομαι από πράσινο».

πηγή φωτογραφιών: YouΤube

ΔΗΜΟΦΙΛΗ