ΚΟΣΜΟΣ

Συνταξιούχος επέστρεψε βιβλίο που είχε δανειστεί πριν από 63 χρόνια

Συνταξιούχος επέστρεψε βιβλίο που είχε δανειστεί πριν από 63 χρόνια

Με 63 χρόνια καθυστέρηση, μια συνταξιούχος επέστρεψε ένα ταξιδιωτικό βιβλίο που είχε δανειστεί από τη βιβλιοθήκη του σχολείου όπου φοιτούσε λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο, στην ανατολική Αγγλία.

Για καλή τύχη της "ξεχασιάρας" γιαγιάς, η σχολική βιβλιοθήκη δεν επιβάλλει πρόστιμα σε όσους καθυστερούν να επιστρέψουν τα βιβλία που δανείζονται. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι βέβαιο ότι θα έσπαγε το παγκόσμιο ρεκόρ.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ ήταν 345,14 δολάρια: το επέβαλε το 2002 η δημόσια βιβλιοθήκη του Κιουάνι, στο Ιλινόι των ΗΠΑ, για ένα βιβλίο που θα έπρεπε να έχει επιστραφεί τον Απρίλιο του 1955, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρέθηκε από την κόρη της γυναίκας που το είχε δανειστεί, η οποία το επέστρεψε με καθυστέρηση "μόνο" 47 ετών.

"Δεν χάνουμε πολλά βιβλία, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να υπάρχουν κάποια που τα κράτησαν κατά λάθος οι μαθητές στα σπίτια τους" εξήγησε η βιβλιοθηκονόμος του Νορθ Γουόλσαμ, Λιζ Σόγιερ. "Θα ήταν ωραίο να μας επέστρεφαν και άλλα, ιδίως τα παλιά βιβλία που δεν θα έχουμε πια", συνέχισε, καταλήγοντας φιλοσοφημένα: "Κάλιο αργά παρά ποτέ".

Το "Ταξίδι με γάιδαρο στο Σεβέν" του Ρόμπερτ Λουίς Στίβενσον, μια έκδοση του 1929, θα τοποθετηθεί και πάλι στα ράφια για να το ανακαλύψουν ξανά οι μαθητές αυτού του σχολείου. Ο συγγραφέας του "Νησιού των Θησαυρών" αφηγείται σ' αυτό την περιήγησή του στην οροσειρά Σεβέν, στη νότια Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ