ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικό μουσείο προσθέτει στη συλλογή του ένα μπουρκίνι και ένα φυλλάδιο Brexit

Βρετανικό μουσείο προσθέτει στη συλλογή του ένα μπουρκίνι και ένα φυλλάδιο Brexit
Victoria and Albert Museum

Ένα μπουρκίνι αλλά κι ένα φυλλάδιο υπέρ του Brexit: το μουσείο Βικτορίας και Αλβέρτου στο Λονδίνο, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο για το design και τις διακοσμητικές τέχνες, βασίστηκε στις "καυτές ειδήσεις του 2016" προκειμένου να εμπλουτίσει την συλλογή του.

Η απόκτηση αυτών των αντικειμένων έγινε στο πλαίσιο ενός προγράμματος που πρόσφατα εφαρμόστηκε και προβλέπει την συλλογή αντικειμένων που σχετίζονται με «σημαντικά γεγονότα της ιστορίας τα οποία επηρέασαν τον κόσμο του σχεδίου και της βιομηχανίας».

Το μουσείο απέκτησε ένα μπουρκίνι από την Αυστραλή σχεδιάστριά του Αχέντα Ζανέτι, όπως επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή.

Το εν λόγω κομμάτι είχε θεωρηθεί στην αρχή ως ένα εργαλείο ενσωμάτωσης που θα επέτρεπε στις μουσουλμάνες να επωφεληθούν από τις χαρές της παραλίας, σημειώνεται στο ΑΠΕ. Ωστόσο η απαγόρευσή του σε ορισμένες παραλίες της Γαλλίας, προτού το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφανθεί κατά, πυροδότησε μια διαμάχη στη Γαλλία και σφοδρές επικρίσεις εκ μέρους των αγγλοσαξονικών χωρών.

Το μουσείο επίσης επέλεξε ένα φυλλάδιο υπέρ του «Vote Leave», δηλαδή της επίσημης εκστρατείας που προασπιζόταν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Μεταξύ των νέων αποκτημάτων του μουσείου βρίσκονται το τιμόνι του ποδηλάτου του Βρετανού Μπράντλεϊ Ουίγκινς ο οποίος κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της ώρας (54,526 χλμ) τον Ιούνιο του 2015 και η σημαία της ομάδας των προσφύγων που συμμετείχε αυτό το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το μουσείο Victoria & Albert υποδέχθηκε 3,9 εκατομμύρια επισκέπτες το 2015 και κέρδισε το βραβείο του μουσείου της χρονιάς τον Ιούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ