Τραμπ: Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για πρώτη φορά με Ταϊβάν από το 1979
Ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε απευθείας με την πρόεδρο της Ταιβάν, για πρώτη φορά από το 1979, οπότε και είχαν διακοπεί οι επίσημες σχέσεις των δύο χωρών.
Τέσσερα άτομα από την ομάδα μετάβασης του Τραμπ επιβεβαίωσαν το τηλεφώνημα, στο οποίο όπως ανέφεραν, οι δύο ηγέτες μίλησαν για «τους στενούς οικονομικούς, πολιτικούς και δεσμούς ασφάλειας» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ταιβάν.
Επιπλέον, όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, ο Τραμπ συνεχάρη την Τσάι Ινγκ-Ουέν για τη νίκη της στις προεδρικές εκλογές της Ταϊβάν τον περασμένο Ιανουάριο. Η Τσάι Ινγκ-Ουέν είναι η πρώτη γυναίκα ηγέτης της χώρας.
Όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με την κίνησή του αυτή ο Τραμπ ρισκάρει να ξεκινήσει μία διπλωματική διαμάχη με την Κίνα, η οποία βλέπει την Ταιβάν ως αποσχισθείσα επαρχία και μάλιστα έχει απειλήσει να καταλάβει δια της βίας το νησί εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Το Πεκίνο μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει την τελευταία εξέλιξη.
ΗΑΕ: Ακυρώθηκαν οι συναυλίες της Σακίρα και της Κριστίνα Αγκιλέρα
23:50
ΟΗΕ - Γκουτέρες: «Απάνθρωπη» η δήλωση του Μπεν Γκβιρ να σκοτώνει 30-40 κατοίκους της Γάζας την ημέρα
23:40
Επιπλέον 1.243 θάνατοι στη Γαλλία από τα κύματα καύσωνα τον Ιούλιο
23:28
Στην ΕΛ.Α.Σ. ο Συμεών Κεδίκογλου - Με πλάνα απο την Οδύσσεια του Νόλαν ανακοίνωσε την ένταξή του
23:14