ΚΟΣΜΟΣ

Ντουτέρτε: Ο Τραμπ θα είναι ένας καλός πρόεδρος (vid)

Ντουτέρτε: Ο Τραμπ θα είναι ένας καλός πρόεδρος (vid)

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτν Τραμπ είχε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Όπως είπε ο Ντουτέρτε, δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Τραμπ για τον βίαιο πόλεμο που διεξάγει στη χώρα του κατά των ναρκωτικών ενώ ο εκλεγμένος αμερικανός πρόεδρος του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην αμφιλεγόμενη πολιτική καταστολής του εγκλήματος που εφαρμόζει στις Φιλιππίνες.

«Ήταν εντελώς ευαισθητοποιημένος στα προβλήματά μας με τα ναρκωτικά. Και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία για την εκστρατεία μου», ανέφερε.

Παράλληλα δήλωσε ότι αισθάνεται πως θα έχει «μία καλή σχέση» με τον Τραμπ. Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ντουτέρτε τον δείχνει στο τηλέφωνο με τον Τραμπ, στον οποίο λέει πως θα είναι «ένας καλός πρόεδρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το γραφείο του εκλεγμένου αμερικανού προέδρου εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση στο τέλος της συνομιλίας, στην οποία αναφέρει πως ο Ντουτέρτε συνεχάρη τον Τραμπ και πως συμφώνησαν να δουλέψουν σε στενή συνεργασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ