ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το υπερσύχρονο «big brother» που στέλνει στο διάστημα η Τουρκία

Αυτό είναι το υπερσύχρονο «big brother» που στέλνει στο διάστημα η Τουρκία
cnnturk.com

Τον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο σχεδιάζει να εκτοξεύσει σήμερα η Τουρκία, ο οποίος θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας.

Πρόκειται για τον δορυφόρο Göktürk-1 και έχει κατασκευαστεί για λογαριασμό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα εκτοξευθεί στο Διάστημα από τη Γαλλική Γουιάνα σήμερα το απόγευμα.

Ο δορυφόρος Göktürk-1 μπορεί να λαμβάνει φωτογραφίες και εικόνες από διάφορες περιοχές της Γης και να τις μεταδίδει στο δορυφορικό κέντρο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει πως ο στόχος του δορυφόρου είναι η «στοχευμένη ενημέρωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων», ενώ σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους o Göktürk-1 θα αρχίσει να στέλνει το πρώτο σήμα 68 λεπτά μετά την εκτόξευσή του.

DORYFOROS 2

(Πηγή φωτογραφίας Twitter)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρεθεί στην Τουρκική ΑεροδιαστημικήΒιομηχανία (TUSAŞ) στην Άγκυρα, προκειμένου να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση την εκτόξευση του τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου.

Τέλος, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα Ενημέρωσης, ο συγκεκριμένος δορυφόρος της Τουρκίας θα ολοκληρώνει την τροχιά της Γης κάθε 90 λεπτά. Θεωρείται από τους πιο σύγχρονους και θα μπορεί να στέλνει φωτογραφίες και εικόνες υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας, ενώ έχει δυνατότητα να καταγράφει εικόνες από τη Γη ακόμα και σε αποστάσεις με διαφορά μισού μέτρου.

DORYFOROS 3

(Πηγή φωτογραφίας Twitter)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ