ΚΟΣΜΟΣ

Ρεπουμπλικανός εκλέκτορας δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ

Ρεπουμπλικανός εκλέκτορας δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ
twitter@TheChrisSuprun

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων και θα «σφραγίσει» την ανάδειξή του 70χρονου μεγιστάνα ως τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, έκανε γνωστή ο Ρεπουμπλικανός εκλέκτορας Κρίστοφερ Σάπραν.

Σε επιστολή του στους New York Times ο ρεπουμπλικανός εκλέκτορας από το Τέξας, ξεκαθαρίζει πως είναι συνταγματικό του καθήκον να ψηφίσει κατά συνείδηση και όχι με βάση την αφοσίωσή του στο κόμμα, σημειώνοντας πως η συνείδησή του τού λέει πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δεν χρωστάω στο κόμμα, το χρωστάω στα παιδιά μου να τους αφήσω μια χώρα που εμπιστεύονται», γράφει χαρακτηριστικά ο ρεπουμπλικανός εκλέκτορας από το Τέξας.

Περιγράφοντας την εμπειρία του ως πυροσβέστης που κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Σάπραν γράφει χαρακτηριστικά:

«Δεκαπέντε χρόνια πριν, έδωσα έναν όρκο να υπερασπιστώ την πατρίδα μου και το Σύνταγμα απέναντι σε όλους τους εχθρούς, εσωτερικούς κι εξωτερικούς. Στις 19 Δεκεμβρίου (σ.σ. είναι η ψηφοφορία στο κολέγιο των εκλεκτόρων) θα κάνω το ίδιο».

Η ψήφος του Σάπραν δεν αναμένεται να επηρεάσει πάντως το τελικό αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, ωστόσο είναι η δεύτερη φωνή που ακούγεται κατά του Τραμπ, στις τάξεις των ρεπουμπλικανών εκλεκτόρων, καθώς πριν μια εβδομάδα ο ακόμη ένας ρεπουμπλικανός εκλέκτορας, ο Αρτ Σίνσερος, αποφάσισε να παραιτηθεί από το κολέγιο των εκλεκτόρων, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να ψηφίσει υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ