ΚΟΣΜΟΣ

Πόσοι είναι οι «φτωχοί» Γερμανοί;

Πόσοι είναι οι «φτωχοί» Γερμανοί;
REUTERS/ PHILIPPE WOJAZER

Στα 719 ευρώ ανέρχεται ο μέσος όρος του μηνιαίου εισοδήματος των απειλούμενων από τη φτώχεια στη Γερμανία, δηλαδή κατά 30% κάτω από το επίσημο όριο των 1.033 ευρώ στο οποίο ανερχόταν το 2015. Στην Ελλάδα βέβαια κάποιος με 719 ευρώ πλέον θεωρείται προνομιούχος. 

Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικού αιτήματος της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" (Die Linke) στη Βουλή.

Συνεπώς, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, κάτω από το όριο της φτώχειας ζουν 13,4 εκατομμύρια Γερμανοί. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απειλούμενος με φτώχεια είναι κάποιος ο οποίος ζει με λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος του συνολικού πληθυσμού μιας χώρας.

«Ήδη και με τα 1.033 ευρώ το μήνα η ζωή στη Γερμανία είναι ένας μόνιμος αγώνας για την πληρωμή των λογαριασμών», ανέφερε στην εφημερίδα Saarbrucker Zeitung η Ζαμπίνε Τσίμερμαν, εμπειρογνώμονας του Die Linke για κοινωνικά θέματα.

«Εκατομμύρια πολιτών έχουν στη διάθεσή τους σαφώς λιγότερα χρήματα και συχνά στερούνται τα απαραίτητα προς το ζην», πρόσθεσε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ