ΚΟΣΜΟΣ

Αγοράστηκε το σπίτι του Γιόζεφ Φριτσλ, που βίαζε την κόρη του επί 24 χρόνια

Αγοράστηκε το σπίτι του Γιόζεφ Φριτσλ, που βίαζε την κόρη του επί 24 χρόνια
Reuters

Μια γυναίκα επιχειρηματίας αγόρασε το σπίτι του Γιόζεφ Φριτσλ, του πατέρα που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μετά την φριχτή αποκάλυψη πως βίαζε την κόρη του, ενώ την είχε κλειδωμένη επί 24 χρόνια στο υπόγειο του σπιτιού τους. Μάλιστα είχε σκοτώσει ένα από τα επτά παιδιά που απέκτησε μαζί της. 

Ο σύζυγος της νέας ιδιοκτήτριας, Χέρμπερτ Χούσκα, τόνισε μιλώντας σε Αυστριακή εφημερίδα: «Είναι αλήθεια. Η γυναίκα μου, Ίνγκριντ, αγόρασε το σπίτι του Φριτσλ με έναν συνεργάτη της».

H Ίνγκριντ Χούσκα είναι ιδιοκτήτρια του μπαρ Stadtbrauhof στο Αμστέτεν, αλλά έχει και ένα στριπ κλαμπ. Έχει σκοπό να μετατρέψει το σπίτι σε συγκρότημα διαμερισμάτων, μερικά εκ των οποίων θα δώσει σε εργαζομένους της.

«Έχουμε πολλές αιτήσεις από άτομα που θέλουν να μείνουν στο σπίτι», λέει ο σύζυγος της κυρίας Χούσκα.

«Δεν μπορεί να μείνει άδειο για πάντα. Θέλουμε να το ξαναζωντανέψουμε. Σε δύο χρόνια θα είναι ένα σπίτι σαν όλα τ΄άλλα».

Το κελάρι του σπιτιού, όπου η Ελίζαμπεθ Φριτσλ έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, γέμισε με τσιμέντο το 2013, όμως αυτό δεν εμπόδισε την επιχειρηματία να δώσει 160.000 για την αγορά της οικίας.

Τα κλειδιά θα της παραδοθούν εντός των επόμενων ημερών. Η υπόθεση έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα λόγω της ιστορίας του σπιτιού.

Ο Γιόζεφ Φριτσλ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη σε ηλικία 81 ετών για δολοφονία, αιμομιξία και βιασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ