ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα: Παμπ στο Μάντσεστερ θα μοιράσει φαγητό σε αστέγους

Χριστούγεννα: Παμπ στο Μάντσεστερ θα μοιράσει φαγητό σε αστέγους
Google Maps

Κλειστή για το κοινό θα παραμείνει μια παμπ στο Μάντσεστερ ανήμερα Χριστούγεννα καθώς ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να αφιερώσει την μέρα στους άστεγους της πόλης.

Η παμπ θα ανοίξει τις πόρτες της, θα σερβίρει φαγητό και ποτά, αλλά και θα μοιράσει ρούχα σε ευπαθείς πολίτες.

Ο ιδιοκτήτης Sean Brett και δύο υπάλληλοι του, που προσφέρθηκαν εθελοντικά να δουλέψουν, θα διοργανώσουν την εκδήλωση με την ελπίδα να μεταδώσουν σε όλους το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ο 53χρονος Brett, αποκάλυψε πως εμπνεύστηκε την ιδέα μετά από επαφή που είχε με αστέγους του Μάντσεστερ. «Έρχομαι κάθε πρωί στις 6 στη δουλειά και πριν από μερικές εβδομάδες έβγαζα χρήματα».

«Μια άστεγη γυναίκα ήταν στο πάτωμα και έμοιαζε νεκρή». «Τηλεφώνησα στην αστυνομία και μου είπαν ότι είχε ήδη κληθεί για το περιστατικό».

«Βλέπεις τα ίδια πρόσωπα να κοιμούνται κοντά στη παμπ ξανά και ξανά, ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες». «Είναι προφανώς ένα πρόβλημα που δεν πρόκειται να εξαφανιστεί».

Ο κύριος Brett αποκάλυψε πως έχει δεχθεί εκατοντάδες μηνύματα στο κινητό του και στα social media μετά την δημοσιοποίηση της απόφασής του.

«Έχω οικογένεια και παιδιά, όπως όλοι οι άλλοι. Η γυναίκα μου θα δουλεύει επίσης τα Χριστούγεννα». «Δεν θέλω εύσημα, άλλοι κάνουν το ίδιο όλο τον χρόνο».

Ο ιδιοκτήτης της παμπ εκφράζει την σιγουριά ότι όλοι οι κάτοικοι της πόλης θα κάνουν κάτι για όσους υποφέρουν.

«Ελπίζω πως όλοι όσοι έρθουν στην παμπ, θα έχουν κάτι να φάνε και να πιούν, θα έχουμε μουσική και όλοι θα περάσουν καλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ