ΚΟΣΜΟΣ

Time: Ο Ντόναλντ Τραμπ «Πρόσωπο της Χρονιάς 2016»

Time: Ο Ντόναλντ Τραμπ «Πρόσωπο της Χρονιάς 2016»
REUTERS

Πρόσωπο της χρονιάς για το 2016 είναι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το περιοδικό Time.

«Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρόεδρος των διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής» γράφει το εξώφυλλο του περιοδικού το οποίο επέλεξε, για 90ή φορά, το πρόσωπο που επηρέασε τα παγκόσμια δρώμενα την χρονιά που τελειώνει.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ φωτογραφήθηκε για το περιοδικό στον Πύργο του στη Νέα Υόρκη, στον 66ο όροφο και όταν ρωτήθηκε για την επιλογή του περιοδικού, απάντησε ότι πρόκειται για μεγάλη τιμή.

https://www.instagram.com/p/p
behind the scenes donald trump person of the year 3

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε πίσω του πολλούς διάσημους υποψήφιους μεταξύ των οποίων ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Σιμόν Μπαίλς, η Χίλαρι Κλίντον, η Μπιγιονσέ και ο Μαρκ Ζούγκερμπεργκ.

«Το σκοτεινό ατού του Ντόναλντ Τραμπ είναι ότι κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές μόνος του, χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση, χωρίς συμβουλές ή ιδιωτικές δημπσκοπήσεις» αναφέρει η συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους τον επέλεξε ως Πρόσωπο της Χρονιάς το περιοδικό τονίζει:

«Θύμισε στην Αμερική ότι η δημαγωγία τρέφεται από την απελπισία και ότι η αλήθεια είναι τόσο δυνατή όσο η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο αυτού που τη λέει. Ενδυνάμωσε ένα κρυμμένο εκλεκτορικό σώμα κάνοντας mainstream την οργή του και μεταδίδοντας απευθείας τους φόβους του. Σχηματοποίησε την πολιτική κουλτούρα του αύριο γκρεμίζοντας εκείνη του χθες. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το 2016».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ