ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροπλάνου στο Πακιστάν: Καμία ελπίδα για επιζώντες

Συντριβή αεροπλάνου στο Πακιστάν: Καμία ελπίδα για επιζώντες
REUTERS/Faisal Mahmood και Twitter

Πάνω από 40 άτομα επέβαιναν στην μοιραία πτήση PK-661 της Pakistan International Airlines που είχε προορισμό την πόλη Ισλαμαμπάντ με τις ελπίζες για επιζώντες να εξανεμίζονται. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι ερευνητές εντόπισαν το μαύρο κουτιί και ελπίζουν να πάρουν απαντήσεις για τα αίτια της συντριβής.

Χρονικό

Το επιβατικό αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ το μεσημέρι της Τετάρτης και λίγη ώρα αργότερα ήρθε η αναφορά ότι κατέπεσε κοντά στην πόλη Χαβέλιαν. Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου διεκόπη 90 λεπτά μετά την απογείωση του από την πόλη Σιτράλ.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα διασωστικές δυνάμεις καθώς και πολεμικά αεροσκάφη για να συνδράμουν στην έρευνα και τον εντοπισμό των θυμάτων. Ήδη από την αρχή των ερευνών δεν έδιναν ελπίδα για επιζώντες.

Capture

Πρώτες έρευνες

«Όλα τα πτώματα είχαν καεί, δεν μπορούσε να αναγνωριστεί κανένας. Τα συντρίμμια είναι διάσπαρτα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Πακιστάν Taj Muhammad Khan. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι το αεροσκάφος είχε πιάσει φωτιά πριν τη συντριβή.

Παρ’ ότι δεν είναι ακόμα γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος, υπάρχουν αναφορές ότι υπήρχε μηχανική βλάβη.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 43 πτώματα από το σημείο της συντριβής, από τα 48 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Τα πακιστανικά ,έσα ενημέρωσης μάλιστα αναφέρουν πως ανάμεσα στα θύματα είναι και ο δημοφιλής Πακιστανός μουσικός Junaid Jamshed. Σύμφωνα με μια λίστα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και φαίνεται να είναι η λίστα της συγκεκριμένης πτήσης υπάρχουν τα ονόματα 31 ανδρών, 9 γυναικών και δύο μικρών παιδιών. Ακόμη, φαίνεται ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν και δύο άτομα αυστριακής καταγωγής.

Οι ερευνητές, πάντως, ευελπιστούν ότι θα πάρουν απαντήσεις από τον καταγραφέα δεδομένων του μαύρου κουτιού, που σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Capital TV εντοπίστηκε κοντά στο σημείο της συντριβής.

Φωτογραφίες και βίντεο από τη συντριβή

https://www.instagram.com/p/p

Όπως σημειώνει το RT, δεν είναι η πρώτη φορά που μια αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει το Πακιστάν. Το 2006, 45 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοιο δυστύχημα λόγω μηχανικού προβλήματος, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει απαγορεύσει τις πτήσεις της εταιρείας Multan International Airport για λόγους ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ