ΚΟΣΜΟΣ

Ο «δυσοίωνος Καζαμίας» του Bloomberg περιλαμβάνει και την Ελλάδα

Ο «δυσοίωνος Καζαμίας» του Bloomberg περιλαμβάνει και την Ελλάδα

Την ετήσια λίστα με τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις για το 2017 δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg το οποίο προειδοποιεί για τον κίνδυνο νίκης της Λεπέν στη Γαλλία, την πιθανότητα οικονομικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας αλλά και την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.

Μερικά από τα δυσοίωνα σενάρια για το 2017 είναι:

Κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ

Αν και η δημοφιλία του Ντόναλντ Τραμπ θα ενισχυθεί, η διαφαινόμενη κατάργηση του Obamacare θα δημιουργήσει, σύμφωνα με το Bloomberg, κοινωνική αναταραχή με επίκεντρο κυρίως την Καλιφόρνια. Παράλληλα, οι μετοχές εταιριών όπως οι Google, Facebook και Apple θα δεχτούν σοβαρό πλήγμα ενώ ο πρόεδρος, πλέον, των ΗΠΑ θα εντείνει τον πόλεμο με τους δισεκατομμυριούχους.

Οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα και άνοδος Λεπέν στη Γαλλία

Το Bloomberg προβλέπει ότι εντός του 2017 η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει, χωρίς να υπάρχει αυτή τη φορά δυνατότητα διάσωσης. Χρονιά εκλογών η επόμενη και το πρακτορείο προβλέπει νίκη της Λεπέν στη Γαλλία και δημοψήφισμα για έξοδο της χώρας από την ΕΕ αλλά και άνοδο στην εξουσία της Ιταλίας του Μπέπε Γκρίλό.

Οικονομικός πόλεμος Κίνας-ΗΠΑ

Στις χειρότερες προβλέψεις του επόμενου έτους και ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μετά την απόφαση του Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές από την Κίνα. Ακυρώνονται οι παραγγελίες των Boeing και μπλοκάρονται οι πωλήσεις των iPhone.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ