ΚΟΣΜΟΣ

Η γητευτής των σκίουρων: Απίστευτες φωτογραφίες

Η γητευτής των σκίουρων: Απίστευτες φωτογραφίες
Facebook/Sneezy The Penn State Squirrel

Ιδιαίτερους φίλους στα «μάτια» μερικών σκίουρων βρήκε η 22χρονη Mary Krupa στο Πανεπιστήμιο του Penn State. Η ιδιόμορφη σχέση τους ήταν σίγουρο πως θα τραβούσε τα φώτα της δημοσιότητας αργά ή γρήγορα.

Η Mary ντύνει τους μικρούς της φίλους με αξιολάτρευτα σύνολα και φυσικά το διαδίκτυο προσκυνά σε κάθε της ποστ. Σήμερα όλοι στο Πανεπιστήμιο την ξέρουν ως την «Γητευτή των Σκίουρων» ή το «Κορίτσι Σκίουρος».

Η ίδια περιγράφει την πρώτη στιγμή που είδε τα σκιουράκια να τρέχουν στην πανεπιστημιούπολη και την απορία που είχε πως θα φαίνονταν αν φορούσαν καπελάκια.

Ξεκίνησε να τα ταΐζει και σιγά σιγά κέρδισε την εμπιστοσύνη τους. Κάποια στιγμή κατάφερε να φορέσει ένα καπέλο σε ένα και να το βγάλει φωτογραφία. Στην συνέχεια την έστειλε στην γιαγιά της που την λάτρεψε. Έτσι της ήρθε και η ιδέα να συνεχίσει τις φωτογραφίσεις για να σκορπίσει την χαρά σε όλους. Οι αντιδράσεις την αποζημίωσαν.

skiouros

Φωτογραφίες του Sneezy, του πλέον γνωστού φίλου της 22χρονης, τον δείχνουν να ανοίγει ένα σεντούκι θησαυρού, να γιορτάζει το Χαλοουίν, να ζητά την σωτηρία του πλανήτη και γενικά να κάνει οτιδήποτε ένας σκίουρος... δεν πρέπει να κάνει. Οι περιπέτειες του Sneezy ανεβαίνουν συνεχώς στην ομώνυμη σελίδα του στο Facebook.

skiouros1

Η Mary πάντοτε είχε πολύ καλή σχέση με την φύση, αντίθετα με τους ανθρώπους. Η νεαρή διαγνώστηκε με σύνδρομο Asperger, ενός είδους αυτισμού που έκανε αρκετά δύσκολη την κοινωνικοποίηση της, πλέον όμως τα πράγματα έχουν γίνει ευκολότερα για εκείνη.

Το μυστικό της πειθήνιας στάσης των σκίουρων απέναντι στην Mary έχει να κάνει κυρίως με το φαγητό. Για παράδειγμα κάθε φορά που θέλει ο Sneezy να κρατήσει ή να παίξει με κάτι, αλείφει το αντικείμενο που χρησιμοποιεί με φυστικοβούτυρο. «Είναι πάρε δώσε. Δεν παίξουν μαζί μου αν δεν τους δώσω φαγητό» λέει η κοπέλα στο Associated Press.

skouros2

Η 22χρονη αποφοιτά φέτος από το Πανεπιστήμιο με πτυχίο Αγγλικών και επιστημόνων άγριας ζωής. Το όνειρό της είναι να γίνει συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για το πως μπορούν να σώσουν το περιβάλλον. Όσο για τους τριχωτούς της φίλους, η Mary σχεδιάζει να μείνει στην περιοχή και να τους επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί.

skiouros3

πηγή φωτογραφιών: Sneezy the Penn State Squirrel/Facebook

ΔΗΜΟΦΙΛΗ