ΚΟΣΜΟΣ

10 πράγματα που ίσως να μην ξέρατε για το Lord Of the Rings

10 πράγματα που ίσως να μην ξέρατε για το Lord Of the Rings
Lord of the rings

Έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από τότε που η τριλογία του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» παίχτηκε στη μεγάλη οθόνη. Με πάνω από δέκα ώρες δράσης, σε συνδυασμό με την πρόσφατη τριλογία Hobbit έχουμε χορτάσει από δράκους και ξιφομαχίες.

 

Για την τριλογία η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από κριτικούς και θαυμαστές των βιβλίων, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την πιο πιστή μεταφορά βιβλίου στον κινηματογράφο, έχουν γραφεί πάρα πολλά.

Εμείς (λατρεις της τριλογίας) ξεχωρίσαμε 15 πράγματα που πιθανόν να μην γνωρίζατε από την τριλογία.

1. Η άρνηση του Sean Bean να μεταφερθεί με το ελικόπτερο

boromir lord of the rings

Ο Βρετανός ηθοποιός έπαιξε τον ρόλο του Boromir. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στη Νέα Ζηλανδία, υπήρξαν αρκετές σκηνές που έπρεπε να γυριστούν στην ενδοχώρα.

Ο Bean φοβόταν πολύ να πετάξει με εναέρια μέσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην θέλει να μεταφερθεί με ελικόπτερο και να σκαρφαλώνει το βουνό, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

2. Η μάχη στο Helm's Deep

Battle of Helms Deep

Τουλάχιστον τέσσερις μήνες χρειάστηκαν για τα γυρίσματα αυτής της εντυπωσιακής πολεμικής σκηνής. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατά τις νυχτερινές ώρες.

3. Ο Christopher Lee είχε συναντήσει τον Tolkien

3 hobbit saruman

Ο ηθοποιός, που στην τριλογία εμψυχώνει τον ρόλο του Saruman, ήταν ο μόνος από όλους τους ηθοποιούς που είχε γνωρίσει τον Tolkien, στην πραγματικότητα. Απεβίωσε στις 7 Ιουνίου 2015 στις 08:30 στο νοσοκομείο Τσέλσι εντ Γουεστμίνστερ, αφού γιόρτασε τα 93α γενέθλιά του.

4. Ο Sean Connery αρνήθηκε τον ρόλο του Gandalf

Ο ρόλος αρχικά είχε προταθεί στον Sean Connery. Εκείνος, όμως, είχε αρνηθεί την πρόταση που του είχε γίνει, αν και εκείνη περιλάμβανε τριάντα εκατομμύρια δολάρια και 15% επί των κερδών της τριλογίας. Υπολογίζεται ότι έχασε περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια καθώς η εμπορική επιτυχία ήταν τεράστια.

5. Τα δισκία του Fredo

Στη σκηνή, κατά την οποία η τεράστια αράχνη Shelob "κυνηγάει" τον Elijah Wood και εκείνος δέχεται αρκετά χτυπήματα, ο ηθοποιός είχε βάλει στο στόμα του ειδικά δισκία, ώστε να μπορεί να βγάζει αφρό από το στόμα, στην σκηνή που έπρεπε.

Capture

6. "Η επιστροφή του βασιλιά"- Άλλο τίτλο ήθελε ο Tolkien

Ο Τόλκιν δεν ήθελε να είναι αυτός ο τίτλος του τρίτου μέρους της τριλογίας, καθώς πίστευε πως αποκαλύπτει υπερβολικά πολλά για την υπόθεση και την πλοκή.

7. Το πόδια των Χόμπιτ

lord rings two towers sam frodo gollum

Περισσότερα από 1.800 διαφορετικά ζευγάρια ειδικά κατασκευασμένων παπουτσιών χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να μπορέσουν οι χαρακτήρες χόμπιτ να ζήσουν τις περιπέτειες τους ξυπόλητοι.

8. Τα 'Οσκαρ της τριλογίας

Η τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" κέρδισε συνολικά 17 Όσκαρ. Ωστόσο, ούτε ένα από αυτά τα 17 Όσκαρ δεν απονεμήθηκε σε κάποιον από τους ηθοποιούς που έδωσαν ζωή στους διάσημους χαρακτήρες του Τόλκιν.

9. Τα βέλη του Legolas

Capture copy

Ο Orlando Bloom δεν μπορούσε να ρίξει βέλη τόσο γρήγορα, όσο θα έπρεπε, σύμφωνα με τον ρόλο του. Στις περισσότερες από τις σκηνές στις οποίες πετάει βέλη, λοιπόν, το χεράκι της έχει βάλει η τεχνολογία.

10. Περούκες σχεδόν για όλους

Οι περισσότεροι χαρακτήρες των ηθοποιών φορούσε περούκα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο γιος του σκηνοθέτη της τριλογίας, του Peter Jackson, όμως, που έπαιξε τον Minto Boffin, ένα μικρό αγοράκι χόμπιτ, φαίνεται πως δεν είχε τέτοια ανάγκη, καθώς το φυσικό του μαλλί ήταν ακριβώς όπως επιθυμούσαν οι παραγωγοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ