ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται τα θύματα της διπλής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

Αυξάνονται τα θύματα της διπλής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη
REUTERS/Murad Sezer

Δεκάδες είναι οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 160.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε μια περιοχή έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας, και σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 29 νεκρούς και 166 τραυματίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 27 από τους νεκρούς είναι αστυνομικοί.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως η διπλή βομβιστική επίθεση έγινε αρχικά με μια έκρηξη οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένα εκρηκτικά την οποία ακολούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.

Όπως ανέφερε ο Σοϊλού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, 17 από τους τραυματίες χειρουργούνται και έξι βρίσκονται στην εντατική. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.

2016 12 10T230320Z 1051749692 RC193AC4C260 RTRMADP 3 TURKEY BLAST

Πηγή: REUTERS/Murad Sezer

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση, επισημαίνοντας ότι στόχευε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων.

«Μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ και είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες», τόνισε.

Την καταδίκη του για τις εκρήξεις που συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο twitter, εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας», τονίζεται στην ανάρτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ