ΚΟΣΜΟΣ

Ανακάλυψαν ότι είναι ζωντανός μετά από δύο μέρες στο νεκροτομείο

Ανακάλυψαν ότι είναι ζωντανός μετά από δύο μέρες στο νεκροτομείο
lawinfo

Σχεδόν δύο μέρες στο ψυγείο νεκροτομείου της Νότιας Αφρικής έμεινε ένας άντρας μετά από ατύχημα. Αυτό πριν το προσωπικό ανακαλύψει πως ήταν ακόμη ζωντανός.

Ο 28χρονος Msizi Mkhize, σύμφωνα με τους The Times, πήγαινε στο σπίτι μαζί με έναν φίλο του όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Οι νοσοκομειακές αρχές τον θεώρησαν νεκρό και τον οδήγησαν στο νεκροτομείο Phoenix.

«Όταν η οικογένεια του έφτασε για την αναγνώριση του βρήκαν σφυγμό και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Mahatma Gandhi για ανάνηψη», είπε μέλος της αντιπολίτευσης.

Η 28χρονος «αναστήθηκε» από τους νοσοκόμους, δυστυχώς όμως πέθανε μετά από πέντε ημέρες. Η οικογένεια του εξαγριωμένη, που είδε το παιδί της να πεθαίνει δύο φορές, ζήτησε απαντήσεις.

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν το πως αισθάνομαι για το τι συνέβη στον γιο μου», είπε ο πατέρας του Peter.

«Το να περάσει ολόκληρη την νύχτα και το πρωί στο νεκροτομείο είναι λάθος». «Εκείνη η μέρα θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου».

Και η αδελφή του θύματος απαιτεί να μάθει ποιος ήταν εκείνος που έκανε την αρχική διάγνωση περιγράφοντας όλη την υπόθεση ως «επίπονη και αγχωτική για την οικογένεια».

Ο Imran Keeka, το μέλος της αντιπολίτευσης που μίλησε για το θέμα, επεσήμανε το βάθος των προβλημάτων στο σύστημα υγείας της επαρχίας.

«Θέλουμε να μάθουμε το επίπεδο της μόρφωσης του προσωπικού που τον ανακήρυξε νεκρό. Ποιο πρωτόκολλο ακολουθήθηκε;»

«Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα επείγοντος περιστατικού του είδους «Χρυσή Ώρα», κατά το οποίο ο ασθενής έχει τις καλύτερες ελπίδες καλής κατάληξης αν το νοσοκομείο δράσει εντός της πρώτης ώρας», είπε ο γιατρός Rishigen Viranna.

«Αυτό δεν συνέβη σε αυτή την περίπτωση. Η αληθινή αιτία του θανάτου θα ανακαλυφθεί μετά την νεκροψία».

Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα και γιατρός του νοσοκομείου δεν θέλησε να σχολιάσει μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ