ΚΟΣΜΟΣ

Σίγουρος ο Άσαντ για τον έλεγχο της Παλμύρας

Σίγουρος ο Άσαντ για τον έλεγχο της Παλμύρας
REUTERS/Omar Sanadiki

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την αποφασιστική τους επιθετική εκστρατεία εναντίον "τρομοκρατών" και θα ανακαταλάβουν σίγουρα τον έλεγχο της Παλμύρας, μετά την κατάληψη του Χαλεπιού, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Δεν θα σταματήσουμε την επιθετική μας εκστρατεία. Οι εκεχειρίες θα τηρούνται μόνο σε περιοχές όπου οι τρομοκράτες είτε παραδίνουν τον οπλισμό τους, είτε συμφωνούν στην αποχώρηση τους», τόνισε ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ρωσικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Rossiya-24 και NTV.

Ο Άσαντ επισήμανε ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στην Δαμασκό για να υιοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις, αλλά παρέχει κάποιες φορές συμβουλές. Πρόσθεσε πως οι συριακές Αρχές θα αποφασίσουν κατόπιν διαβούλευσης με την Ρωσία και το Ιράν για το ποια συριακή πόλη θα απελευθερώσουν έπειτα από την κατάληψη του Χαλεπιού.

Όπως υποστήριξε, η πλειοψηφία των Σύρων πολιτών είναι αντίθετη με την ιδέα της αποδυνάμωσης του κράτους και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, ενώ σημείωσε πως είναι αδύνατη η συζήτηση για οποιαδήποτε πρόταση για τροποποιήσεις του Συντάγματος, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην χώρα, σημειώνει το ΑΠΕ.

Σημείωσε ακόμη πως ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να γίνει ένας σύμμαχος της Συρίας αν διατηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι οι Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους έπειτα από τον πόλεμο, τονίζοντας πως η διαδικασία επαναπατρισμού κάποιων Σύρων έχει ήδη ξεκινήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι (pics&vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ