ΚΟΣΜΟΣ

Επτά τρόποι να ξυπνήσετε χωρίς να πιείτε καφέ

Επτά τρόποι να ξυπνήσετε χωρίς να πιείτε καφέ
Reuters

Το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι ακόμα πριν ανοίξουν το μάτι τους φτιάχνουν καφέ. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να σου δημιουργήσει υπερένταση. Τι κάνεις όμως αν δυσκολεύεσαι με το πρωινό ξύπνημα αλλά δεν πίνεις καφέ; Έχουμε και λέμε.

1. Τελείωνε το πρωινό σου ντους με κρύο νερό

image

Σε περίπτωση που συνηθίζεις να κάνεις ένα γρήγορο ντους πριν πας στη δουλειά απόφυγε το ζεστό νερό γιατί θα σε χαλαρώσει και θα σε βάλει σε λήθαργο αντί να σε ξυπνήσει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τελειώσεις το ντους σου με χλιαρό προς κρύο. Είναι θέμα λίγων δευτερολέπτων να ξυπνήσεις.

2. Βγάλε τους υδατάνθρακες από το πρωινό σου

download 1

Για να μην κοιμηθείς πάνω στο πληκτρολόγιο του γραφείου, προτίμησε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες που θα σου δώσουν ενέργεια για να βγάλεις την μέρα. Προσθέστε λοιπόν στο πρωινό σας όπως αυγά, λαχανικά και ορισμένα φρούτα αντί για δημητριακά ή παρόμοια προϊόντα.

3. Ξύπνα κάθε μέρα την ίδια ώρα

Το περίεργο πρόγραμμα που έχεις στον ύπνο μέσα στην εβδομάδα δεν επιτρέπει στον οργανισμό σου να συντονιστεί, για αυτό καλό είναι να προσπαθήσεις να ξυπνάς μια συγκεκριμένη ώρα. Σκοπός είναι να μάθει το σώμα σου πότε πρέπει να ενεργοποιείται.

4. Κάνε γυμναστική

download 2

Μερικά επιτόπια πηδηματάκια, καθίσματα και κοιλιακοί θα ενεργοποιήσουν το σώμα σου χωρίς να χρειαστείς ίχνος καφέ.

6. Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο

Αν χρειαστεί να ξυπνήσεις μια μέρα μέσα στα άγρια χαράματα για να πας σε ένα έκτακτο μίτινγκ, δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο για να ξυπνήσει

6. Βγες στον ήλιο

download 3

Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσουμε καθώς δίνει τον απαραίτητο χρόνο στον οργανισμό να μπει σε λειτουργία. Λίγο περπάτημα τις ηλιόλουστε μέρες έχει καλύτερα αποτελέσματα και από ένα εσπρέσο.

7. Τονώστε τον εγκέφαλό σου

Άνοιξε μια εφημερίδα και λύσε ένα σταυρόλεξο ή sudoku όσο είσαι στο λεωφορείο. Μέχρι να φτάσετε στο γραφείο θα έχετε ξυπνήσει.

(Πηγη φωτογραφιών: Reuters)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ