ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στο Βερολίνο

Αυτός είναι ο οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στο Βερολίνο
REUTERS/Hannibal Hanschke TPX IMAGES OF THE DAY

Το προφίλ του οδηγού της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο το βράδυ της Δευτέρας στην χριστουγεννιάτικη αγορά του κεντρικού Βερολίνου προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του CNN Greece στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, οι Αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν ένας νεαρό που θεωρείται ύποπτος ως ο δράστης της αιματηρής επίθεσης, καθώς φέρεται να είναι ο οδηγός της νταλίκας που με πρόθεση έπεσε στο πλήθος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες κι εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από τη γερμανική αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης είναι Αφγανός ή Πακιστανός, καθώς η ταυτότητά του δεν έχει καταστεί δυνατό να διακριβωθεί μέχρι τώρα, αφού είχε δώσει διαφορετικά, πλαστά στοιχεία στις αρχές.

Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα πρόκειται για 23χρονο Πακιστανό ο οποίος διέμενε σε κέντρο φιλοξενείας στο Βερολίνο. Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρουν ότι ο συλληφθείς έφθασε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2016, και ήταν σεσημασμένος για μικροκλοπές. Από ό,τι φαίνεται χθες δολοφόνησε τον οδηγό της πολωνικής νταλίκας, με την οποία σκόρπισε τον θάνατο, χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτό έγινε κοντά στα σύνορα Γερμανίας-Πολωνίας ή σε γερμανικό έδαφος.

2016 12 20T083927Z 1675047233 LR1ECCK0O1GNX RTRMADP 3 GERMANY TRUCK

Πηγή: REUTERS/Hannibal Hanschke

Επέλεξε ώρα αιχμής για να πραγματοποιήσει την φονική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να είναι 12 νεκροί και 50 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ύποπτος, που συνελήφθη λίγο μετά το μακελειό, παρά την απόπειρά του να διαφύγει, ανακρίνεται από τις αρχές οι οποίες προσπαθούν να διαπιστώσουν ποια ήταν η πορεία του, οι διασυνδέσεις του-δεδομένου ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος- και με τι ασχολούνταν πριν την επίθεση, η οποία έγινε παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ και θρήνος στη Γερμανία από την επίθεση στο Βερολίνο

Διεθνής αποτροπιασμός για την επίθεση στο Βερολίνο

Αστυνομία Βερολίνου: Με πρόθεση έριξε το φορτηγό στο πλήθος ο οδηγός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ