ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συλλήψεις για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Τουρκία: Συλλήψεις για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη
REUTERS/Osman Orsal

Στη σύλληψη έξι ανθρώπων προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούν μετά την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, από έναν ένοπλο που φώναζε συνθήματα για το Χαλέπι τη στιγμή που τραβούσε τη σκανδάλη.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, από τις αρχές κρατούνται η μητέρα, ο πατέρας, η αδελφή και δύο ακόμη συγγενείς του δράστη που βρίσκονταν στην πόλη του Αϊδινίου, ενώ συνελήφθη και ο συγκάτοικός του στην Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ένοπλος που σκότωσε τον ρώσο πρέσβη, ήταν Τούρκος αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας όταν πραγματοποίησε την επίθεση με θύμα τον Αντρέι Καρλόβ, σε γκαλερί στην Άγκυρα.

Η τουρκική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τη Δευτέρα, καθώς εκτός από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από την αμερικανική πρεσβεία, η οποία σήμερα Τρίτη θα παραμείνει κλειστή για λόγους ασφαλείας.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα προξενεία του Ιράν σε Κωνσταντινούπολη, Τραπεζούντα και Ερζερούμ, σε αντίθεση με τις πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας που θα είναι ανοιχτές και θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ