ΚΟΣΜΟΣ

Η οργάνωση αλ Νούσρα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Η οργάνωση αλ Νούσρα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη
Depo Photos/Sozcu Newspaper via REUTERS

Η οργάνωση αλ Νούσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, ανέλαβε την ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόβ το βράδυ της Δευτέρας σε γκαλερί της Άγκυρας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Al Youm al Sabea η Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ, όπως είναι πλέον το όνομά της, κάνει γνωστό πως ήταν εκείνη που «διέταξε» την εκτέλεση του Καρλόβ και μάλιστα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τους ανυποψίαστους επισκέπτες της γκαλερί.

Η είδηση για την ανάληψη της ευθύνης κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου τόσο μεσω social media, όσο και μέσω επίσημων πρακτορείων ειδήσεων όπως το ρωσικό TASS

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο Τούρκος αστυνομικός που με εννέα σφαίρες αφαίρεσε τη ζωή του Ρώσου διπλωμάτη, την ώρα της δολοφονίας φώναζε συνθήματα για τη Συρία και για το Χαλέπι.

Βέβαια οι τουρκικές αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης έχει σχέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα έχει πολλάκις κατονομάσει ως τον ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ