ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο;

Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο;
Twitter

Σύμφωνα με το Reuters ο Ανίς Αμρί, βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική ενέργεια στο Βερολίνο, πιθανώς να βρίσκεται νεκρός μετά από συμπλοκή με την Αστυνομία του Μιλάνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, αναμένεται να παραχωρήσει αργότερα συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις, σταμάτησαν έναν άνδρα σε τυχαίο έλεγχο στην πλατεία Πρωτομαγιάς γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο άνδρας αστραπιαία τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τον αστυνομικό που καθόταν στο τιμόνι του περιπολικού. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και σκότωσαν τον άνδρα.

Υπάρχουν εξαιρετικά βάσιμες υποψίες ότι πρόκειται για τρομοκράτη, χωρίς να αποκλείεται να πρόκειται για τον δράστη του μακελειού στο Βερολίνο, καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άγνωστος άνδρας την ώρα που πυροβόλησε στους αστυνομικούς φώναξε "Αλλάχ Ακμπάρ".

Οι δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας ερευνούν τις ενδεχόμενες επαφές του άγνωστου άνδρα με ισλαμιστικούς πυρήνες. Στο σακίδιό του βρέθηκε ένα εισιτήριο τρένου από τη Γαλλία και βάσει αυτού εκτιμάται ότι μόλις είχε φτάσει στην Ιταλία.

Την ώρα που οι αστυνομικού δέχτηκαν τα πυρά του αγνώστου, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στον ώμο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Monza και σύμφωνα με τους γιατρούς, η υγεία του δεν κινδυνεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ