ΚΟΣΜΟΣ

Βλ. Πούτιν: Επιθυμώ συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ

Βλ. Πούτιν: Επιθυμώ συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ
Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του από τη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σχέσεις Ρωσίας- ΗΠΑ, στην δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για την ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου αλλά και τις κατηγορίες του Δημοκρατικού κόμματος για παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές.

Ο Ρώσος πρόεδρος, ερωτώμενος αρχικά για τις σχέσεις των δύο χωρών, είπε πως επιθυμεί τη συνεργασία της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όσον αφορά την αναφορά του νέου προέδρου των ΗΠΑ για την ενίσχυση και επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ «μέχρι ο κόσμος να έρθει ξανά στα συγκαλά του», ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν εκπλήσσεται και ότι είναι λογική η θέση του Τραμπ.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις κατηγορίες που επιρρίπτει το Δημοκρατικό κόμμα στη Ρωσία για την ήττα της Χίλαρτι Κλίντον, απάντησε πως κάνουν μεγάλο λάθος που κατηγορούν τη Ρωσία για αυτό και ότι πρέπει απλά να δέχονται την ήττα όπως αυτή έρχεται.

Υπενθυμίζεται πως η Κλίντον δήλωσε ότι το προεκλογικό χάκινγκ στο Δημοκρατικό Κόμμα ήταν «επίθεση εναντίον της χώρας μας» καθοδηγούμενη από προσωπικό μένος του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της.

«Ο Πούτιν δημοσίως με κατηγόρησε για την οργή του λαού του και αυτή είναι η άμεση σύνδεση μεταξύ του τι είπε τότε και τι έπραξε τώρα» ανέφερε τονίζοντας ότι οι εκλογές του 2011 στη Ρωσία ήταν στημένες και η Ρωσία επεδίωξε να «υπονομεύσει» τη δημοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στην Ουκρανία, λέγοντας πως οι σχέσεις των δύο χωρών που είναι ιδιαίτερα τεταμένες, θα βελτιωθούν αργά ή γρήγορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ