ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσικο αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ

Ρώσικο αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ
twitter/@Rus_Eng_News

Ένα ρωσικό αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωση του. Μεταφέρει 91 επιβαίνοντες και ανήκει στο υπουργείο Άμυνας της χώρας. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως βρέθηκε το σημείο της συντριβής κοντά στο Σότσι. 

Πηγές κάνουν λόγο για τεχνική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος.

Από τους 91 επιβαίνοντες, 83 είναι επιβάτες και 8 το πλήρωμα. Είναι ένα αεροσκάφος Τu-124 και είχε προορισμό τη Λατάσε στην επαρχία Λαττάκκεια της Συρίας.

Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με το Κρεμλίνο και οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται. Ενημερώθηκε και ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

rwssia

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ένα ρωσικό αεροσκάφος Tu-154 του υπουργείου Άμυνας εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ μετά την αναχώρηση από το Σότσι», ανέφερε πηγή του υπουργείου.

(twitter/@thanthitv)

Το αεροπλάνο απογειώθηκε και δεν έκανε το απαραίτητο check-in με τον πύργο ελέγχου στο 5.40 π.μ. (ώρα Μόσχας), ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι όλες οι υπηρεσίες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να το αναζητήσουν.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών (Rosaviation) είπε στο RIA Novosti ότι η πτήση δεν ήταν «πολιτική».

Άλλη πηγή ανέφερε στο RIA: «Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, το Tu-154 έφτασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky κοντά στη Μόσχα για ανεφοδιασμό. Είναι πιθανό ότι συνετρίβη στην ορεινή περιοχή της περιφέρειας Κρασνοντάρ».

Πηγή, μιλώντας στο Interfax, έκανε λόγο για μανούβρες του αεροσκάφους πάνω από την Μαύρη Θάλασσα μετά την απογείωσή του.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν εννέα δημοσιογράφοι και μέλη της χορωδίας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε το υπουργείο. Οι μουσικοί θα συμμετείχαν σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην ρωσική βάση της Λαττάκκειας.

Οι επιβάτες στην πλειονότητα τους ήταν τραγουδιστές της χορωδίας Alexandrov Ensemble, σύμφωνα με δηλώσεις πηγής του υπουργείου στο RIA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ