ΚΟΣΜΟΣ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ αναρρώνει ακόμα από το κρυολόγημα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ αναρρώνει ακόμα από το κρυολόγημα
REUTERS/Toby Melville/File Photo

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στην εκκλησία ανήμερα των Χριστουγέννων καθώς ακόμα αναρρώνει από το βαρύ κρυολόγημα.

Όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ:

Η Βασίλισσα δεν θα παραστεί στην εκκλησιαστική τελετή στο Σάντριγκχαμ (Sandringham). Η αυτού μεγαλειότης αναρρώνει ακόμα από το βαρύ κρυολόγημα και θα μείνει στο παλάτι για να ξεκουραστεί. Θα παραστεί ωστόσο στην βασιλική οικογενειακή τελετή.

Το βασιλικό ζευγάρι Ελισάβετ και Φίλιππος που είναι πλέον 90 και αντίστοιχα 95 ετών, συνηθίζουν να περνούν τα Χριστούγεννα στην εξοχική τους κατοικία στο Σάντριγκχαμ, στο Νόφολκ της ανατολικής Αγγλίας, ωστόσο είχαν αναβάλλει το ταξίδι τους λόγω της ξαφνικής αδιαθεσίας.

Η Ελισάβετ σπανίως ακυρώνει προγραμματισμένες υποχρεώσεις της για λόγους υγείας. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει περιορίσει τα ταξίδια της στο εξωτερικό και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι στο τέλος του έτους θα παραχωρήσει ορισμένες αρμοδιότητές της σε 25 φιλανθρωπικούς οργανισμούς (σε σύνολο 600) σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο μήνυμά της θα μεταδοθεί κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένο, το απόγευμα της Κυριακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ