ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Βρέθηκε τμήμα της ουράς του Tu-154

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Βρέθηκε τμήμα της ουράς του Tu-154
REUTERS/Yevgeny Reutov

Tμήμα της ουράς του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154 εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην περιοχή που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Όπως τονίζεται, συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.

Την ίδια ώρα, άλλο ένα πτώμα εντοπίστηκε χθες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης.

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται επί 24ωρου βάσης. Το απόγευμα εντοπίστηκε κι ανασύρθηκε ακόμα ένα πτώμα, το οποίο μεταφέρθηκε σε πλοίο» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.

Περισσότερες από 24 ώρες μετά τη συντριβή του Τουπόλεφ, λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας μοιάζει να απομακρύνεται.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ που τόνισε ότι «το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας απέχει πολύ από την κορυφή του καταλόγου των πιθανών αιτίων της τραγωδίας».

«Τα επικρατέστερα σενάρια είναι η διείσδυση ενός ξένου σώματος στον κινητήρα, ο ανεφοδιασμός με καύσιμα κακής ποιότητας που οδήγησε στην απώλεια ισχύος, ένα σφάλμα του κυβερνήτη ή η μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος», διευκρίνισαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ