ΚΟΣΜΟΣ

Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους τζιχαντιστές

Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους τζιχαντιστές
Reuters

Για άλλη μία φορά φαίνεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προσπάθειά του να «εξάγει» την κρίση στην Τουρκία, εκτός από την Ελλάδα στρέφεται και εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, τις οποίες ουσιαστικά κατηγόρησε πως βρίσκονται πίσω από τους τζιχανιστές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες πως παρέχουν στήριξη στο Ισλαμικό κράτος, αλλά ισχυρίστηκε πως διαθέτει και αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως έχει στη διάθεσή του αποδεικτικά στοιχεία πως ο διεθνής συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παρέχει στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως στο Ισλαμικό Κράτος, στους κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και στο κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το ένοπλο τμήμα του YPG.

Μάλιστα, στη συνέντευξή του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μας κατηγορούν ότι στηρίζουμε το Νταές». Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νταές αποτελεί ακρωνύμιο στα αραβικά του Ισλαμικού Κράτους.

«Τώρα αυτοί παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Νταές , το YPG και το PYD. Είναι απόλυτα σαφές. Εχουμε επιβεβαιωμένες αποδείξεις, με εικόνες, φωτογραφίες και βίντεο», τόνισε.

Η επίθεση αυτή του Ερντογάν προς τις ΗΠΑ μόνο τυχαία δεν θεωρείται, καθώς οι ΗΠΑ στηρίζουν τους Κούρδους και δεν εκδίδουν, όπως απαιτούν οι Τούρκοι τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί υποκινητή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ