ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: γιγάντιο πτηνό στην Κίνα για τη Χρονιά του Πετεινού

Ντόναλντ Τραμπ: γιγάντιο πτηνό στην Κίνα για τη Χρονιά του Πετεινού

Ένα γιγάντιο άγαλμα που εγκαταστάθηκε σε εμπορικό κέντρο της Κίνας προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις για τις αναφορές του στον Ντόναλντ Τραμπ.

Θέλοντας να γιορτάσει την άφιξη της νέας Χρονιάς του Πετεινού στις 27 Ιανουαρίου του 2017, το εμπορικό κέντρο αποκάλυψε ένα γιγάντιο γλυπτό που αναπαριστά ένα κόκορα, του οποίου το πρόσωπο σχεδιάστηκε βάσει των χαρακτηριστικών του Ντόναλντ Τραμπ -με το λειρί του να έχει αντικατασταθεί από την χαρακτηριστική κώμη του Αμερικανού προέδρου.

Το ομοίωμα αυτό, του οποίου το στιλ μιμείται τα πουλερικά στις ταινίες κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, εκτίθεται από αυτή την εβδομάδα στην είσοδο ενός εμπορικού κέντρου της Ταϊγιουάν, της πρωτεύουσας της βόρειας επαρχίας Σανσί.

Το γλυπτό, φωτογραφίες του οποίου δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες των επίσημων μέσων ενημέρωσης, κοσμείται από μια φαρδιά πλάγια τούφα χρώματος καφέ-πορτοκαλί, η οποία αντικαθιστά το σύνηθες κόκκινο λειρί του πουλερικού και μιμείται εξαιρετικά την κώμη του δισεκατομμυριούχου.

Ο Τραμπ θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, μια εβδομάδα πριν από το Νέο Σεληνιακό Έτος, που θα σηματοδοτήσει για τους Κινέζους την έναρξη της χρονιάς του Πετεινού.

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία αυτή, οι εξαγνιστικές φιγούρες με κόκορες και πουλερικά πολλαπλασιάζονται στη χώρα, με αναρίθμητα καλούπια και μορφές να εκτίθενται στα εμπορικά κέντρα, σε κτίρια γραφείων και στα πάρκα.

Ο "κόκορας Τραμπ" εντυπωσίασε σε τέτοιο σημείο που αντίγραφα του πρωτότυπου γλυπτού πωλούνται ήδη στο Διαδίκτυο ενώ οι Κινέζοι βγάζουν selfies μπροστά του.

Το διαδίκτυο έχει διχαστεί καθώς για κάποιους είναι ένας φόρος τιμής στον 45ο πrόεδρο των ΗΠΑ και άλλοι κρίνουν ότι είναι μια διακωμώδηση της δημόσιας εικόνας του.

Ο Πετεινός στο κινέζικο ωροσκόπιο

"Είναι το Δέκατο Ζώδιο και το κινέζικο όνομά του είναι JI" αναφέρει το Astrology. "Ο Πετεινός είναι επιδεικτικός, νευρικός και επίμονος. Είναι αρκετά εξωστρεφής, αγαπά να επιδεικνύεται και είναι περήφανος για το ποιός είναι. Προς τα έξω, δείχνει άτομο με μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι αξιόπιστο και εργατικό, χωρίς ενδοιασμούς ή επιφυλάξεις.

Οι Πετεινοί είναι πολύ πιστοί. Δεν τους αρέσει η ανεντιμότητα ή η κοροϊδία οποιουδήποτε είδους. Είναι ανοιχτοί, ειλικρινείς και έντιμοι άνθρωποι και απαιτούν από τους γύρω τους να είναι το ίδιο. Είναι πιο ευτυχισμένοι, όταν περιβάλλονται από άλλους, σε ένα πάρτι ή απλά μια κοινωνική συγκέντρωση. Απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας και τους αρέσει να παρουσιάζουν τα χαρίσματά τους. Μπορεί να στεναχωρηθούν και να γίνουν ιδιαίτερα αυταρχικοί γιατί θέλουν την αμέριστη προσοχή των άλλων, όταν μιλούν και ταράζονται, αν δεν την έχουν. Έχουν την τάση να καυχώνται για τον εαυτό τους και τα επιτεύγματά τους και όταν το κάνουν, απαιτούν ένα προσεκτικό ακροατήριο.

rooster

Ο Πετεινός εκτελεί τις εργασίες ευσυνείδητα και όταν έρχεται αντιμέτωπος με κάποιον, παλεύει με θάρρος. Πάντα απασχολημένος, φαινομενικά εγωκεντρικός, με ιδιαίτερη ευαισθησία όμως και προσοχή στους φίλους του. Είναι πάντα σε εγρήγορση, λεπτολόγος, με προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα προβλήματα δημιουργούνται συνήθως, όταν αναλαμβάνει πολλά έργα που αναπόφευκτα χάνεται στο μεγάλο τους όγκο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ