ΚΟΣΜΟΣ

Κολωνία: Ελέγχους σε μετανάστες από την Αφρική την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Κολωνία: Ελέγχους σε μετανάστες από την Αφρική την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
REUTERS/Christian Mang

Ελέγχους σε ταυτότητες, κυρίως ανδρών από τη βόρεια Αφρική, πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, έναν χρόνο μετά τις δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις που είχαν καταγγελθεί το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2016.

«Εκατοντάδες Nafris ελέγχθηκαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό», ανέφερε η αστυνομία της Κολωνίας σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, χρησιμοποιώντας μια σύντμηση που παραπέμπει στους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική. Η ανάρτηση αυτή συνοδεύτηκε με μια φωτογραφία που εικονίζει μια μεγάλη ομάδα ανδρών καθώς περιμένει πίσω από κάγκελα.

Μεταξύ των προσώπων τα οποία σταμάτησε η αστυνομία τόσο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας όσο και σε αυτόν του Ντόιτσερ, σε όσους δεν είχαν μαζί τους έγγραφα ταυτότητας απαγορεύθηκε να πάνε στον χώρο όπου θα γιορταζόταν η έλευση του νέου έτους, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Περίπου 1.800 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν στην Κολωνία, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυστηρά έναν χρόνο μετά τις εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις που καταγγέλθηκαν σε βάρος γυναικών εκεί. Η αστυνομία εγκατέστησε εξάλλου νέα συστήματα επιτήρησης με κάμερες στην πλατεία έξω από τον σταθμό.

Και στο Βερολίνο εξάλλου τα μέτρα ασφαλείας ήταν εξαιρετικά αυξημένα χθες βράδυ, μετά την επίθεση με φορτηγό η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά τη 19η Δεκεμβρίου. Οι εορτασμοί πάντως ολοκληρώθηκαν χωρίς να καταγραφεί το παραμικρό απρόοπτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ