ΚΟΣΜΟΣ

Κυριάκος Αμοιρίδης: Η χήρα είχε απειλήσει τη ζωή και του τσιλιαδόρου

Κυριάκος Αμοιρίδης: Η χήρα είχε απειλήσει τη ζωή και του τσιλιαδόρου
REUTERS/Marcos de Paula

Κάθε μέρα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν καινούρια ανατριχιαστικά στοιχεία για τον φόνο του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη. Κι ενώ η χήρα του Έλληνα πρέσβη συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι είναι αθώα, ο εξάδελφος του εραστή της, την δείχνει για ακόμα μία φορά ως τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως εκβίασε και τον ίδιο, πως αν δεν συμμετείχε στην δολοφονία του πρέσβη, θα είχε και αυτός το τέλος του Κυριάκου Αμοιρίδη, δηλαδή έναν τραγικό θάνατο.

Μια νέα εκδοχή, θέλει τώρα την χήρα να επιστρέφει στην εξοχική κατοικία του πρέσβη δυο ώρες νωρίτερα, μαζί με την 11χρονη κόρη της. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο τόσο η σύζυγος του πρέσβη, Φρανσουάζ όσο και η κόρη της, ήταν εκεί τη στιγμή της δολοφονίας. Οι κάμερες δείχνουν την Φρανσουάζ και την κόρη της να μπαίνουν στο σπίτι. Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι κλείδωσαν το παιδί στο δωμάτιό κι έτσι δεν κατάλαβε τι γινόταν στο διπλανό χώρο ούτε είδε να μεταφέρουν το πτώμα του άτυχου πρέσβη.

Η προηγούμενη εκδοχή ήθελε τη Φρανσουάζ και την 11χρονη να επιστρέφουν στο σπίτι μετά τον φόνο. Σε αυτό το σενάριο, η Φρανσουάζ τα βάζει με τον εραστή της και τον εξάδελφό του γιατί δεν φρόντισαν να απομακρύνουν το πτώμα του πρέσβη πριν η ίδια επιστρέψει στο σπίτι.

francoise2 copy
francoise3 copy

Σύμφωνα με πληροφορίες του O Globo, η χήρα είχε συνεννοηθεί με τον ξάδερφο του εραστή της ακόμα και για την ημερομηνία της πληρωμής του. Ο εξάδελφος θα έπαιρνε περίπου 25.000 δολάρια, ακριβώς έναν μήνα μετά την δολοφονία.

Φρανσουάζ και Εντουάρτο φαίνεται ότι συμφώνησαν τελικά μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 26/12. Μόλις λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του πρέσβη.

Η κατάθεση του Εντουάρτο θεωρείται σημαντική από τους αστυνομικούς γιατί είναι η πρώτη που στοιχειοθετεί συμμετοχή της της Φρανσουάζ στο έγκλημα. «Αν τολμήσεις και μιλήσεις στην αστυνομία θα έχεις το ίδιο τέλος με τον πρέσβη», υποστηριξε ότι του είπε η συζυγοκτόνος.

Για να τον πείσει να συμμετάσχει στο σατανικό της σχέδιο, όπως λέει ο ίδιος, δεν του είχε πει την πραγματική ιδιότητα του Κυριάκου Αμοιρίδη. Δεν του είχε πει ότι είναι ο πρέσβης της Ελλάδας στην Βραζιλία.

Ως προς τους ρόλους εραστή και εξαδέλφου, φαίνεται πως ο Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο ήταν αυτός που δολοφόνησε τον πρέσβη, ενώ, ο Εντουάρτο κράταγε τσίλιες.

Άλλες πληροφορίες, τώρα, θέλουν την αδίστακτη χήρα να κάνει δύσκολη της καθημερινότητα του πρέσβη εκβιάζοντάς τον καθημερινά χρησιμοποιώντας την θέση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ