ΚΟΣΜΟΣ

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Ρωσία σημαντική απειλή για τη χώρα

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Ρωσία σημαντική απειλή για τη χώρα
REUTERS/Jonathan Ernst

Ως σημαντική απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα, λόγω του προηγμένου επιθετικού κυβερνοπρογράμματός της και των εξελιγμένων δυνατοτήτων της, χαρακτηρίζουν οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, τη Ρωσία, στην γραπτή τους κατάθεσή ενόψει της Γερουσίας.

Οι Τζέιμς Κλάπερ, διευθυντής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Μαρσέλ Λετρ, υφυπουργός Άμυνας, αρμόδιος για θέματα πληροφοριών και ο ναύαρχος Μάικλ Ρότζερς, διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας επιμένουν στην κοινή δήλωσή τους πως αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης κρύβονται πίσω από την πρόσφατη παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Εκτιμούμε ότι μόνο οι πλέον υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να εγκρίνουν την κλοπή και τη δημοσιοποίηση δεδομένων που σχετίζονται με τις αμερικανικές εκλογές», γράφουν, επισημαίνοντας ότι «η Ρωσία χρησιμοποίησε τεχνικές και μεθόδους στον κυβερνοχώρο για να επηρεάσει την κοινή γνώμη στην Ευρώπη και την Ευρασία».

Τονίζουν δε πως η Ρωσία αποτελεί σημαντική απειλή «για την αμερικανική κυβέρνηση, τις στρατιωτικές, διπλωματικές, εμπορικές και κρίσιμης σημασίας υποδομές».

Ο Τζέιμς Κλάπερ έκανε λόγο και για την Κίνα κατηγορώντας την για συνέχεια της κατασκοπευτικής δράσης της στον κυβερνοχώρο εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων, όμως επισήμανε πως παρατηρείται «μια κάποια υποχώρηση» αυτών των κινήσεων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ